Book Creator

Memorijal AORTA NEBA 2023.

by (ur.) Sanja Miloloža i Vinka Mortigjija Anušić

Cover

Loading...
Loading...
Loading...
Memorijal 2023.
Loading...
Aorta neba
Loading...
USPOMENA NA PRVU MEMORIJALNU IZLOŽBU RADOVA UČENIKA
ŠKOLE PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA ZAGREB
Loading...
Loading...
Nagrađuje Iva Miloloža
Loading...
Josipova jezična galerija
JOSIPOVA JEZIČNA GALERIJA
(ur.) Sanja Miloloža i Vinka Mortigjija Anušić

Memorijal AORTA NEBA 2023.
Uspomena na Prvu memorijalnu izložbu radova učenika
Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb

URL: https://bit.ly/Aortaneba2023

Vlastito izdanje urednice

Glavna urednica: Sanja Miloloža
Odabir likovnih radova:
Vinka Mortigjija Anušić, akad. slikar
Tomislav Tomić, akad. slikar – grafičar
Martina Majcen, mag. educ. art.
Slika na naslovnici:
Lovro Babić, 3. c, ŠPUD Zagreb
Skladatelj: Marko Jašek, prof.
Vokali: Ema Imper, prof., Lana Pereža, Ema Bosak
Videozapis: Sanja Bosak, prof.
Fotograf: Luka Justinić
Likovno i grafičko oblikovanje
i mrežna prilagodba:
Sanja Miloloža
Lektura i korektura:
Sanja Miloloža

ISBN – 978-953-8462-10-8
Memorijal 2023.
Aorta neba
Nagrađuje Iva Miloloža
USPOMENA NA PRVU MEMORIJALNU IZLOŽBU RADOVA UČENIKA
ŠKOLE PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA ZAGREB
Uredile Sanja Miloloža i Vinka Mortigjija Anušić
Josipova jezična galerija
Zagreb, 2023.
Uvodne riječi
Nakon smrti kćeri Ive, likovne umjetnice i pjesnikinje, Sanja Miloloža u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb pokreće nagradni Memorijal Aorta neba za učenike ŠPUD-a Zagreb.
Odgovorna je osoba za Memorijal AORTA NEBA u ŠPUD-u profesorica savjetnica Vinka Mortigjija Anušić, Ivina srednjoškolska mentorica.
Mrežna audioknjiga Svevidljiva Iva autorice Sanje Milolože zbirka je pjesama za djecu, mlade i one koji se tako osjećaju, a sastoji se od triju ciklusa: 1. Vidljivo, nevidljivo, svevidljivo, 2. A u stihu mala glazba, melodija versa i 3. Srebrne sličice djetinjstva. Knjiga je besplatno dostupna u rubrici e-knjige Josipove jezične galerije, te u Digitalnoj zbirci Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Autorica je knjigu posvetila kćeri, preminuloj umjetnici i pjesnikinji Ivi Miloloži. Otisnuto je limitirano tiskano izdanje čijom su se prodajom prikupljala sredstva za Ivin memorijalni nagradni fond.
O Ivi Miloloži
Iva Miloloža rođena je 1994. u Zagrebu. Završila je ŠPUD, koji je predstavljala u Budimpešti, i studirala na ALU gdje je 2019. potvrđena među 10 % najboljih studenata. Trebala je diplomirati radom Heliopolis. Osim studijem, bavila se ilustriranjem majčinih udžbeničkih kroatističkih izdanja. Pisala je pjesme. Imala je mnoštvo skupnih i tri samostalne izložbe: Spomen stiha i Priče iz dubine i posthumno Aorta neba. S majkom i bratom utemeljila je Josipovu jezičnu galeriju. Svoje honorare od ilustracija ostavila je učenicima ŠPUD-a za nagradni fond Memorijala. Preminula je 2020. zbog rijetke neizlječive bolesti. Autorica je Maštopisa i zbirke pjesama Spomen tvoga stiha, suautorica zbirke Aorta neba i Josipovih gramatiljki. Ivin život i rad možete bolje upoznati na službenoj stranici Memorijala bit.ly/Umjetnica-Iva-Miloloza
O autorici Svevidljive Ive
4
Sanja Miloloža rođena je 1971. u Zagrebu. Udana za Zorana Miloložu i majka troje djece: Hrvoja, Ive i Luke. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (1998.). Četverostruka je dobitnica nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja za najuspješnijega odgojno-obrazovnog djelatnika. Napredovala je u zvanje izvrsnoga savjetnika. Autorica niza školskih izdanja za Hrvatski jezik. Utemeljiteljica je, voditeljica te glavna i odgovorna urednica portala školskog lista Čarobna frula, Josipove jezične galerije i Društva profesora hrvatskoga jezika. Sve portale podigla je u suradnji sa sinom Hrvojem Miloložom. Radi u Osnovnoj školi Jure Kaštelana u Zagrebu kao profesorica hrvatskoga jezika. U toj je školi Iva održala prvu samostalnu izložbu Kaštelanovih portreta pod naslovom Spomen stiha koju je Sanja Miloloža organizirala u suradnji s ravnateljem Krešimirom Supancom. Osim ovoga i budućih memorijalnih izdanja, svojoj kćeri Ivi autorica je posvetila djela Aorta neba (2021.), Trinaesti, Svevidljiva Iva i Notturni s druge strane srca (2022.).
Memorijal 2023.
Aorta neba
Zadatak
Ilustrirati odabranu pjesmu iz zbirke pjesama za mlade i one koji se tako osjećaju Svevidljiva Iva.
Zadani format: A4
Izvedba: crtaćke ili slikarske tehnike, tehnika kolaža; analogno ili digitalno
5
PrevNext