Book Creator

Računalne igre

by Matija Lukaček

Cover

Loading...
Računalne igre
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
6. lipnja 2022.
Autor: Matija Lukaček
Open World
Open World je vrsta videoigara koja vas dopušta istraživanje po mapi, te pronalaženje raznih skrivenih tajni koje su developeri (stvaraći igre) ostavili kao nagradu za istraživanje svakoga kutka mape. Open World igre je generalno teško napraviti jer treba pripaziti na razne greške koje se mogu pojaviti tokom stvaranja mape i interakcije avatara (figura kojom upravljate u video igri) sa samim okruženjem. Kod Open World igara nije potrebno samo dobro ostvariti odnos avatara i mape nego je potrebno i dobro pokriti optimizaciju igre (laganu kretnju kroz igru bez puno zastajkivanja). Neke Open World igre imaju i svoju priču, te vam pružaju sve što bi set od jedne igre tražili
Platformeri
Pletformeri su videoigre koje zahtijevaju od igrača razne vještine. Jedan od najpoznatijih platformera svih vremena je Super Mario. Igra koju je napravio Nitendo proživjela je veliku slavu jer je jedna od prvih platformera, te je u tadašnje vrijeme to bio potpuno novi koncept igara. Platformeri u većini slučajeva igraču ne daju mnogo prostora da odskaču sa teme, ali ima i mnogo izuzetaka. Platformeri kao što sama riječ govori su videoigre u kojima skačete po platformama koje imaju razne načine na koje otežavaju igru. generalno zanimljive igre.
Simulacije
Simulacije su tip igara koji se usredotočuje i daje sve od sebe da se približi stvarnosti. Developeri se trude da što bolje pogode fiziku i općenitu interakciju igrača sa okolišem kao što je to u stvarnosti. Simulacije općenito nemaju veliku slobodu kretanja zbog prevelike svote novca koja bi bila uložena u taj segment igre. Simulacije su ozbiljne igre pa ih i igrači shvaćaju ozbiljno. U simulacijama ima isto tako mnogo turnira u kojima se igrači natječu. Možda zvuči blesavo, ali postoje ljudi koji ovakve turnire shvaćaju ozbiljno te uvježbavaju i pripremaju za njih mjesecima.
PrevNext