Book Creator

Патронен празник

by Николинка Данева

Cover

Loading...
СУ "Братя Миладинови" - гр. Пловдив
Loading...
21 май 2020 г.

Патронен празник
Нашето любимо училище!
Училище любимо,
Към тебе се стремя,
Щастлив съм, че те има
На нашата земя.
Ти учиш ме да пея,
Да пиша, да чета.
Със тебе аз живея,
Със тебе аз раста.
Обичам твойто име,
училище добро.
Ти с песни надари ме,
С читанка, с перо.
Ах, като тебе няма
По цялата земя.
Единствено със мама
Аз знам да те сравня.
Две сгради - едно сърце!
Днес 21 май СУ "Братя Миладинови" чества своя патронен празник по нетрадиционен начин. Този празник е много вълнуващ за едно училище, защото е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето. Нещо велико е да създадеш училище, да вдъхнеш в него неповторим дух, с любов да предадеш на поколенията традицията. Нашето училище обединява през годините хиляди хора с нещо позитивно, което е невидимо за очите и се пази само в сърцето.
Уважаемо ръководство и колеги,
На днешния ден искаме да поднесем уважението си към Вас, хората, които с вдъхновение, отговорност и търпение възпитаваме и изграждаме децата на България. Чрез професионализъм, благородство и всеотдайност даваме на младите хора увереността и силата, с която да вървят напред. Всички трудности, през които минаваме заедно са за да се кали духът ни.
Скъпи ученици,
Вие сте надеждата ни за едно по-добро бъдеще. Бъдете силни, ученолюбиви и следвайте мечтите си. Пазете светлите традиции на родното училище. Бъдете добри хора, успявайте със знанията и уменията си. Бъдете горди, че сте възпитаници на нашето училище.
Уважаеми родители,
Благодарим Ви за оказаното съдействие, проявената отговорност и подкрепа в трудната ситуация, в която учихме през последните месеци. Работейки заедно, помогнахме на децата да завършат успешно.
На всички желаем здраве, силен дух и воля да вървите напред по пътя на духовността.
Госпожа Янева и Госпожа Данева
Малко история
Училището е създадено през далечната 1936 година като НУ "Братя Миладинови".
В него се подготвят ученици от начален курс, които след завършване на ІV клас /отделение/ постъпват в V клас / І прогимназиален клас/ на Основно училище “Иван Вазов”.
Със статут на самостоятелни училища НУ ”Братя Миладинови” и ОУ ”Иван Вазов” съществуват до 2000 година.
Със Заповед на Министъра на образованието Прогимназия “Иван Вазов” – Пловдив и Начално училище “Братя Миладинови” – Пловдив /малка сграда/, се обединяват в Основно училище “Братя Миладинови” Пловдив, считано от 01.07.2000 година.
От 15.09.2001 година Основно училище “Братя Миладинови” – Пловдив, се преобразува в Средно общообразователно училище “Братя Миладинови” Пловдив.
А днес вече е Средно училище "Братя Миладинови".
Поздрав от учениците от 3 б клас
Родната къща на Братя Миладинави в гр. Струга
PrevNext