Book Creator

Preparate din carne de vită și legume

by Tudose Manuel

Pages 4 and 5 of 9

PREPARATE DIN LEGUME SI CARNE DE VITA
Vita cu tapenade si parmezan
Carnea de vită trebuie să fie calitate superioară (pulpă/spată) sau calitatea I. Vita cu tapenade și parmezan reprezintă un preparat pe care mulți consumatori îl preferă datorită aspectului, al gustului și al mirosului pe care acesta îl are.
Vită cu legume la cuptor
Vita cu legume la cuptor este un preparat sănătos, procesul termic principal fiind coacerea la cuptor. Legumele combinate cu carnea de vită au un gust foarte bun împreună, carnea fiind foarte fragedă deoarece este gătită la cuptor.
Loading...
Loading...
Supă de vițel
Loading...
Este un fel de mâncare ce se poate pregăti în timpul săptămânii, dar și la sărbătorile religiose mari. Ea se poate prepara cu tăiței de casă sau cumpărați, dar și cu găliște de casă. Un secret pentru ca ciorba să aibă un gust mai bun este ca aceasta să nu dea în clocot, ci să fie fiartă la foc mic la o temperatură de 90-95 grade Celsius.
Loading...
Loading...
Loading...
Mușchi de vită cu salsa de porumb
Loading...
Acest preparat se realizează la cuptor, la o temperatură de 220 grade Celsius. Se poate asezona cu cartofi dulci, ardei iute sau gogoșari în oțet.
Loading...
Loading...
Kebab cu vițel
La acest preparat, carnea de vită se lasă la marinat timp de minim 4 ore, după care se scoate și se pune pe o tigaie grill pentru a se pregăti. Se serveește caldă, pe lipie.
Friptură de vită cu cremă de năut
La acest fel de mâncare, carnea se fierbe singură în apă, mai apoi fiind fiartă împreună cu legumele călite. Se poate asezona cu mămăliguță sau alte garnituri. Se servește caldă.
Chifteluțe cu carne de vită
Acest preparat se realizează prin prăjire în baie de ulei, carnea de vită folosită fiind prelucrată primar cu ajutorul mașinii de tocat. La acest preparat se adaugă usturoi care îi oferă un gust unic.
Pilaf de bulgur cu carne de vită
Se poate servi cu smântână sau cu pâine, fiind servit cald, în farfurie. Procesele termice folosite sunt: sotarea și fierberea.
PrevNext