Book Creator

Math Diary

by MISAKI Morikawa

Cover

Loading...
Percentage
Untitled Design
Story of Ana’s family
This is Ana.
She lives at her house that stood up on the mountain. Her dad works in the stationary shop and her mom taking care of her.
Untitled Design
On these 4 days, we will help Ana to help solve the problems. Let’s solve the problems at the next page!
Day 1
Ana’s dad want to buy a toy for her. The toy cost $250. There is a discount 10%. How much is the toy after the discount?
$250 x 10% =

10
$250 x ____ = $25
100
$250-$25=$225
They toy cost $225 after the discount.
Day 2
Ana’s family member eat in the restaurant. Her mom spent $5000 before the GST. The GST was 12%. How much did Ana’s family member spend at the restaurant after the GST?
$5000 x 12

=
$5000 + $600 = $5600
12
$5000 x ______ =$600
100
Ana’s family member spend $5600 after GST.
Day 3
Ana’s mom had $36000 in the bank account that paid 20% interest at the end of each year. How much money did her mom have in her bank account at the end of 1 year?
$36000 x 20=

20
$36000x ___ = 7200
100
$36000 + $7200 = $43200
Her mom have $43200 in her bank account.
PrevNext