Book Creator

Poduzetnički e-pojmovnik by Anita@Ivana

by Anita Grgić/Ivana Čikeš

Cover

Loading...
Poduzetnički e - pojmovnik by Anita&Ivana
Loading...
bootstrap / bootstrapping

Bootstrap je posao koji poduzetnik započinje s malo ili nimalo vanjske gotovine ili druge podrške.
Bootstrapping je način financiranja koji gradi tvrtku iz temelja bez ičega osim osobne ušteđevine, a uz sreću i zaradu koje proizlaze od prve prodaje.

https://youtu.be/zNc_5xMeBBQ
crowdfunding
(eng. crowd skupina/grupa i funding - financiranje)

Proces traženja javnih donatora za dobivanje početnoga kapitala u svrhu financiranja novih pothvata. Uz funkciju prikupljanja sredstava, obuhvaća i izgradnju zajednice donatora koji pomažu financiranje ciljnog projekta.
co-learning
Proces učenja unutar manje zajednice gdje pojedinci uče pojedinačno ili u grupi, koristeći tehnologije poput platformi, online tečajeva i slično te redovito razmjenjuju stečena znanja i instruiraju jedni druge.
Primjer: u manjoj grupi, s jasnim ciljem i projektnim ishodom, učenici ili suradnici na strukturiran način uče stvarati e-knjižicu u Book Creatoru te pritom pomažu jedni drugima svladati gradivo kako bi svaki član tima u svojoj ulozi doprinio razvoju projekta koristeći upravo stečene vještine.
coworking
coworking
Radni i suradnički prostori koji su dizajnirani kako bi poticali inovativnost i ljudsku interakciju. Karakteriziraju ih dijeljena logistika radnog prostora te neposredan pristup zajednici raznolikih profesionalaca koji na dnevnoj razini razmjenjuju informacije, poslovne prilike i lakše dolaze do tržišta te ostvaruju međusobnu suradnju.
Primjer: to nije samo mjesto na koje netko donese laptop, radi i ode. U coworking prostoru razmjenjuju se ideje, pronalaze partneri i klijenti, pokreću suradnju. Ta je poticajna radna okolina najveća prednost.
Thought Bubble
gamification of workplace
PrevNext