Book Creator

ДГ"Горска приказка"

by ДГ46"Горска приказка"

Cover

Loading...
Детска градина 46 "Горска приказка"
гр. Варна
Loading...
Имало едно време...
Така започват всички любими детски приказки.
Така започва на 2-ри ноември 1944 г. и нашата „Горска приказка“ – първата в България седмична и първата в България ведомствена детска градина - с първите учители:
Енчева, Виолета Чамурова,Цеца Абаджиева,Костадинка Костова,Събина Статева,Мария Томова и още много други.
Годините минават, запълват се страниците на нашата приказка.Малкото дърво засадено от сина на фабриканта Асен Николов днес е огромен кедър.Сменят се директори, учители, служители...
               Снимките в албумите избеляват, но традициите и основите положени от първите, са пътя, по който вървим и днес.
Не можем да не споменем и директорите на детското заведение:Велинова,Клеопатра Николова,Евдокия Ганчева,Недка Цонева,Кера Димитрова,Мария Личева,Тодорка Табакова,Петя Донкова,Веска Петърчева и Величка Иванова.За тях думите на майка Тереза „Животът е дар – приеми го,животът е тайнство – открий го,животът е дълг – изпълни го,животът е битка – приеми я, животът е цел – изпълни я“ най-вярно отразяват желанието им за добре свършена работа и стремеж за успех на детската градина.
Ако днес е ден за равносметка можем да кажем :72 години,864 месеца,315 360 дни, в които всички те,а днес и ние, продължаваме да вървим по най-краткия път – правилния,макар трънлив и труден, отдали себе си на бъдещето – децата.
Поколения варненски деца са получили тук първите си уроци за живота.Баби и дядовци играли на двора като малки, днес водят своите внуци и правнуци в детската градина...
PrevNext