Book Creator

ORMOŠKE LAGUNE

by Jasna Antolinc

Cover

Loading...
Loading...
mini raziskovalni tabor
Loading...
ORMOŠKE LAGUNE
Loading...
šol. leto 2021/2022
Loading...
20., 21. maj 2022
Loading...
mentorici: Jasna ANTOLINC, Simona LOBNIK
Loading...
STROKOVNI VODJA, DOPPS: TILEN BASLE, varstveni ornitolog
Za nami je mini raziskovalni tabor Ormoške lagune.
Imeli smo se neizmerno lepo, predvsem pa poučno. Dejavnosti so se vrstile ena za drugo, trajale so do poznega večera ter se pričele zgodaj zjutraj. Videli, slišali in tipali smo veliko živali - poniji, pupki, določevali stopnjo razvoja žabe, ličinke kačjega pastirja, spoznali in videli, kako diha hrošček pod vodo, opazovali mladička sove, božali samčka krastače, se naučili poslušati in slišati ptice ponoči in čez dan, ptice opazovali skozi spektiv in z daljnogledi, se učili o težavah svetlobnega onesnaževanja, opazovali vodne bivole, ustvarjali živali iz gline in še in še....
Otroci so pripravili krasne igre, ki smo jih izvedli v in z naravo ter pripravili in predstavili skupini kraje, kjer se nahajamo.

Pohvala vsem otrokom.
Posebna zahvala pa seveda naravovarstveni organizaciji DOPPS ter varstvenemu ornitologu Tilnu Basletu, ki nas je ponovno vodil skozi vsa ta čudovita doživetja. 
Hvala za vse lepe želje, ki ste nam jih pred odhodom namenili. Očitno je pozitivna energija k nam res pripeljala same dobre ljudi. Ste Vi že vozili vlak???😀😉
Naša avantura se je začela v petek, 20.5.2022 ob 16.00 uri, ko smo se polni pričakovanja zbrali na glavni železniški postaji v Mariboru. Obteženi z nahrbtniki, spalnimi vrečami in podlogami za spanje se je začelo naše raziskovanje. Po hodnikih železniške postaje smo poiskali peron številka 4, kjer nas je čakal naš vlak. Ob 16.20 uri smo se z vlakom odpeljali do železniške postaje Ormož.
Comic Panel 1
Comic Panel 2
Comic Panel 3
Comic Panel 4
Comic Panel 5
Comic Panel 6
Ko smo prispeli na železniško postajo Ormož, nas je na postaji s svojim avtomobilom pričakal Tilen. Navdušeni, da ne bomo potrebovali nositi težkih nahrbtnikov, smo z njimi napolnili in obtežili Tilnov avtomobil. Brez tovora in sproščeni, polni pričakovanja, smo se podali na raziskovanje Ormoškega jezera. Slabo uro hoje smo opazovali ptice, ob kratkem postanku poslušali razlago Leni, Eme, Patrika in Žige o značilnostih Ormoškega jezera.
Comic Panel 1
PrevNext