Book Creator

Instructiefilmpjes

by OK&I Lucas Onderwijs

Pages 2 and 3 of 11

Loading...
Inleiding
Loading...
Bij het lesgeven op afstand, maar ook wanneer de leerlingen gewoon op school aanwezig zijn, kunnen instructievideo's een waardevolle toevoeging zijn aan het onderwijs. Een groot voordeel is dat leerlingen de video op elk moment terug kunnen kijken en tussendoor kunnen pauzeren. Dit biedt leerlingen de mogelijkheid om de lesstof in hun eigen tempo tot zich te nemen, maar ook om extra instructie of juist uitdaging per video te bekijken.

Bovendien kunnen de instructievideo's ook thuis bekeken worden. Handig als de leerlingen wat extra hulp nodig hebben bij hun huiswerk of als je gebruik wilt maken van flipping the classroom.

Het is niet gemakkelijk om een kwalitatief goede instructievideo te maken, maar wanneer je hier wat tijd in investeert, kun je er nog jaren van profiteren. In dit e-book wordt daarom uitgelegd waar je rekening mee moet houden en hoe je aan de slag kunt gaan met het maken van je eigen instructievideo's.

Dit e-book is in ontwikkeling en wordt steeds verder aangevuld. Mocht je naar aanleiding van het lezen van dit boek nog suggesties hebben voor de inhoud dan kun je een mail sturen naar mkouwenhoven@lucasonderwijs.nl

Afdeling OK&I | Lucas Onderwijs
Loading...
Loading...
Inhoudsopgave
Loading...
In dit e-book staan onderstaande onderwerpen beschreven. Door op de titel van het hoofdstuk te klikken word je meteen doorgeleid naar de betreffende pagina.

- Hoe begin je?
- Waar moet je op letten?
- Handige tools voor het opnemen
- Publiceren en delen van filmpjes
- Instructievideo's inzetten in je les
- Bestaande instructievideo's zoeken
Loading...
Dit is een korte video voor als je meer wilt weten over flipping the classroom
Loading...