Book Creator

Златно срце - 3 одделение

by Irena Milevska

Cover

Loading...
ЗЛАТНО СРЦЕ
Loading...
Си било едно девојче кое се викало Тинка.
Таа штотуку се доселила во зградата во своите родители.
Еден ден Тинка и своите другарчиња играа во широкиот дел, каде што таа постојано се фалела дека има Златно срце.
Си било едно девојче кое се викало Тинка.
Таа штотуку се доселила во зградата во своите родители.
Еден ден Тинка и своите другарчиња играа во широкиот дел, каде што таа постојано се фалела дека има Златно срце.
Кога Тинка ја здогледала старица веднаш дотрчала до неа. И ја запрашала :
"Зошто носиш две торби кога можеш една ".
Дотрчала и Анушка ги зела тешките кошници на старицата и и помогнала да ги однесе до дома.
Старица и рекла на Анушка " девојче ти имаш златно срце".
Тинка имала само златно срце приврзок кој и го подарил нејзиниот татко.
По кратко време по тротоарот се приближуваше една старица која носела две кошници во двете раце кои премногу и тежеле.
Кога Тинка ја здогледала старица веднаш дотрчала до неа. И ја запрашала :
"Зошто носиш две торби кога можеш една ".
Дотрчала и Анушка ги зела тешките кошници на старицата и и помогнала да ги однесе до дома.
Старица и рекла на Анушка " девојче ти имаш златно срце".
Тинка имала само златно срце приврзок кој и го подарил нејзиниот татко.
По кратко време по тротоарот се приближуваше една старица која носела две кошници во двете раце кои премногу и тежеле.
PrevNext