Book Creator

NOVINE

by Andrea TUPŠ

Cover

Loading...
NOVINE
Loading...
Loading...
Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar
Loading...
Lipanj 2023.
Loading...
DAN OTVORENIH VRATA U NAŠOJ ŠKOLI
Comic Panel 1
Loading...
Loading...
U srijedu, 7.6. naša je škola bila prepuna učenika 8. razreda! Manifestacija Mali Gastro – Dan otvorenih vrata, organizirana uz pomoć Regionalnog centra za turizam i ugostiteljstvo Zabok, pokazala se kao pun pogodak, jer je školu tijekom tog dana posjetilo oko 350 učenika osnovnih škola.
Učenici četiriju bjelovarskih osnovnih škola te Osnovne škole Veliko Trojstvo su se, kroz šetnju školom, upoznali sa zanimanjima i obrazovnim programima koji se nude u sektoru Turizma i ugostiteljstva u srednjim školama u RH. Naša škola posebna je jer nudi sva zanimanja iz sektora i nudi izvrsne uvjete za obrazovanje u tim programima i stjecanje svih potrebnih kompetencija kako bi učenici iz nje izašli spremni za rad u sektoru ili za nastavak obrazovanja.
Učenici osmih razreda osnovnih škola su kroz pet prezentacija na pet lokacija u školi stekli detaljan uvid u zanimanja iz sektora te su to svoje znanje imali priliku potvrditi i ispunjavanjem kviza na kraju obilaska. Najbolji razredi škola zaslužili su nagrade i imat će priliku i osobno okusiti dio onoga što se u školi radi tijekom posljednjih dana nastave jer će im u razrede biti dostavljen catering.
Osim upoznavanja s programima i zanimanjima iz sektora, učenici su se iz prve ruke mogli uvjeriti i kakve sve prilike i iskustva, osim redovne nastave, čekaju učenike koji se odluče sljedeće tri do četiri godine provesti u našoj školi.
Osim prepuni informacija, nitko iz Škole nije otišao ni praznih ruku. Regionalni centar kompetencija Zabok, čiji je bjelovarska škola ponosni partner, osigurao je prigodne poklone za sve sudionike Malog Gastra – Dana otvorenih vrata.
Nakon 350 učenika osmih razreda, priliku da se sa svim upoznaju imali su i roditelji koji su kroz prezentaciju škole čuli koje su sve prednosti upisa djece u zanimanjima iz sektora Turizma i ugostiteljstva.