Book Creator

Cele 7minuni ale lumii moderne

by IoanaAlexandra Nistor

Cover

Loading...
Cele 7 minuni ale lumii moderne
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Colosseumul din Roma
Colosseumul  este un  monument  turistic aflat în centrul  Romei  vizitat de foarte mulți turiști din toată lumea. El este probabil cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman. Colosseumul era cea mai mare construcție a vremurilor sale și astăzi este cel mai mare  amfiteatru  antic care poate fi vizitat în  Italia . 
Colosseumul este situat la est de Forumul Roman. Construcția a început sub conducerea împăratului Vespasian în anul 72 d. HR. și a fost finalizată în anul 80 d.Hr. sub conducerea succesorului său și moștenitorul Titus.
Templul de la Taj Mahal
Templul Taj Mahal (Palatul lui Taj), cel mai grandios monument de arhitectura de pe teritoriul Indiei, a fost construit de imparatul mogul Khurram, supranumit Shah Jahan, pentru a adaposti trupul iubitei sale sotii, Mumtaz Mahal.
Constructia spectaculosului monument funerar a inceput in 1642 si a fost nevoie ca peste 20.000 de muncitori sa lucreze timp de 22 ani pentru a ridica edificiul decorat cu turcoaze din Tibet, agate din Yemen, safire din Ceylon, ametiste din Persia, coral din Arabia, jad. din China, malachit din Rusia si perle din Oceanul Indian.
Obiectivul arheologic de la Petra
Orasul rosiatic sapat in piatra de la Petra a reprezentat cea mai de pret ca a Iordaniei, ce timp de doua mii de ani a stat ascunsa de ochii Occidentului.
PrevNext