Book Creator

Konjić 21_22

by Dijana Pintarić

Cover

Loading...
KONJIĆ
Loading...
školska godina 2021./2022.
Loading...
INFORMATIVNO
ZABAVNO
INTERAKTIVNO
Comic Panel 1
Loading...
I mi smo građani Europe!
Loading...
Zajedno za moju školu
Loading...
Loading...
Loading...
Naši su učenici izradili stolove za računala te uredili i opremili računalima strojarski praktikum.
Loading...
Završila je energetska obnova i naša je škola sad obučena u novo odijelo.
Loading...
Novi elektrolaboratorij
Loading...
U ovom broju čitajte o našem novom elektrolaboratoriju.
Loading...
Loading...
Od početka sve počinje
Comic Panel 1
Comic Panel 1
Riječ urednice
Dragi čitatelji!

Pred vama je još jedno digitalno izdanje školskog lista Konjić.
U rubrikama Projekti, Obilježili smo.../Novosti/Vijesti, Godina čitanja (2021.), Naša (digitalna) nastava, Volontiramo, Preventivni programi, Sport, Natjecanja i SŠ Konjščina-celebrity vidjet ćete puno truda, uloženog vremena, ali i puno ljubavi, strpljenja koje su učenici uložili u svoje kreativne radove iz raznih područja vođeni svojim nastavnicima, mentorima koji su im u svemu bili poticaj i podrška.

Hvala svim učenicima, svim nastavnicima i svim vanjskim suradnicima koji su svojim radom tijekom cijele godine omogućili da naš školski list bude bogat.

D. P.Thought Bubble
Od početka sve počinje
Najbolji od najboljih
Kako je rasla naša škola
Školske godine 2020./2021. najuspješniji razred SŠ Konjščina bio je tadašnji 3. a (ovogodišnji 4. a) koje već četiri godine s ljubavlju vodi razrednica Željka Florjan Kiseljak. Naši komercijalisti imali su 9 odličnih i 11 vrlo dobrih učenika. Pohvalno je i to što svi učenici tog razreda imaju uzorno vladanje nemaju neopravdanih sati, a po ukupnom broju izostanaka po učeniku su na visokom četvrtom mjestu u školi. Ispred njih bili su 3. b, s najmanjim brojem izostanaka po učeniku, i zatim 1. c i 1. d.
Comic Panel 1
Comic Panel 1
Profesorica povijesti Jasna Crneković pripremila je u Srednjoj školi Konjščina malu izložbu pod nazivom Kako je rasla naša škola“. Izložba će biti u stalnom postavu škole, a možete je pogledati u fotogaleriji.
1
2
Projekti
Comic Panel 1
informirajte se o projektima u kojima sudjelujemo
Diplome Škola ambasador Europskog parlamenta
Comic Panel 1
Učenicima SŠ Konjščina juniorima ambasadorima te nastavnicama seniorima ambasadorima dodijeljene su diplome za predano sudjelovanje u programu "Škola ambasador Europskog parlamenta" za školsku godinu 2020./2021.
Učenici su uspješno svladali nastavne module Europskog parlamenta (Internetski kviz, Državne članice EU-a, Povijest EU-a i Činjenice o EU-u, EU u svakodnevnom životu, Vrijednosti EU-a, Igra uloga u Europskom parlamentu i Medijska pismenost), stekli praktično i teorijska znanja o institucijama Europske unije, surađivali sa starijim ambasadorima (nastavnicama Barbarom Pluščec, Dijanom Pintarić i Marijom Brkić) u provedbi Programa u školama ambasadorima, organizirali školske projekte solidarnosti, snimali i montirali videoradove, pratili rad zastupnica i zastupnika u Europskom parlamentu te radili na zajedničkim projektima s drugim školama ambasadorima u Hrvatskoj.
3
4
Projekti
Comic Panel 1
informirajte se o projektima u kojima sudjelujemo
World Savings Day 2021
Comic Panel 1
Srednja škola Konjščina pridružila se međunarodnom projektu World savings day 2021 u kojem sudjeluju učenici 3. i 4. razreda smjera komercijalisti s partnerima iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Cilj je projekta realizirati sadržaje iz brojnih školskih predmeta poput Matematike, ekonomske grupe predmeta, Likovne kulture, Informatike, Povijesti itd. te poticati suradnju među učenicima.

Prva je aktivnost bila izraditi videouradak u kojem se prikazuje ulazak u projekt.
Naš videouradak pogledajte klikom na sliku.

Projekt se provodio tijekom cijele školske godine. Učenici su naučili mnoge nove stvari vezane za štednju i novac. Sudjelovali su u radionicama vezanima za štednju, istraživali su i izrađivali promotivne materijale o novcu tijekom povijesti i danas.

5
6
Projekti
Comic Panel 1
informirajte se o projektima u kojima sudjelujemo
Comic Panel 1
Ulicom hrvatskoga jezika
Učenici i nastavnici kretali su se tijekom školske godine Ulicom hrvatskoga jezika tako što su obilježili značajne dane i datume vezane za hrvatski jezik i književnost, povijest i kulturu na način da je svaka odrađena aktivnost povodom nekog datuma simbolično predstavljala jedan kućni broj. Učenici su radili u razredu i online u školskim timovima, ali i u mješovitim timovima učenika iz različitih škola na zadatcima na tjednoj/mjesečnoj razini. Projekt su vodile Ivana Opačak iz Ekonomsko-birotehničke škole Slavonski Brod i Dijana Pintarić iz Srednje škole Konjščina, a ostali su partneri bili iz SŠ Pakrac, OiIŠ Imotski, SSŠ Makarska, Ekonomske škole Požega, SŠ Novska i ETŠ Čakovec. Iz naše škole, eTwinneri koji su nosili projekt bili su učenici 3. b razreda. Projektne aktivnosti bile su osmišljene tako da promiču i razvijaju ljubav prema hrvatskome jeziku i književnosti, prema knjizi/čitanju i lijepoj (pisanoj i govorenoj) riječi te da jačaju svijest o vlastitome identitetu i pripadnosti narodu (u kontekstu šire/europske zajednice), ali i osnažuju vještine čitanja, pisanja, govorenja i slušanja.
O svim se našim aktivnostima informirajte čitajući školski list ili na interaktivnom diseminacijskom plakatu koji vizualno predstavlja našu ulicu, a koji je izradio učenik Filip Lukovnjak. Aktivnosti su na plakat dodale voditeljice projekta, a mogu se proučiti klikom na plakat i zatim po brojevima....
https://view.genial.ly/628b2e0308ac3a001179e834/interactive-image-ulicom-hrvatskoga-jezika-diseminacija
7
8
PrevNext