Book Creator

Responsabilitatea

by Irina Mateciuc

Cover

Loading...
Responsabilitatea
Loading...
Loading...
,,Fiecare își ia propriile decizii și este responsabil pentru faptele sale.''
Responsabilitatea este îndeplinirea obligațiilor sau grija când luați decizii sau faceți ceva .
Obligația de a efectua un lucru, de a răspunde, de a da socoteală de ceva, de a accepta și suporta consecințele.
Într-o societate, oamenii sunt așteptați să acționeze în mod responsabil, exercitându-și drepturile și îndeplinindu-și obligațiile de cetățeni. În multe cazuri, responsabilitatea se datorează problemelor etice și morale .
Responsabilitatea este considerată o calitate și valoare a ființei umane . Este o caracteristică pozitivă a persoanelor care sunt capabile să se angajeze și să acționeze corect.
Responsabilitatea socială este povara, angajamentul sau obligația pe care membrii unei societăți, ca persoane sau ca membri ai unui grup, o au între ei și pentru societatea însăși. Se refera la orice entitate care are obligatii morale si etice fata de societate.
Responsabilităţi faţă de comunitate
– protejarea mediului
– contribuţie la rezolvarea problemelor sociale
– respectarea diversităţii culturale.
Răspunderea civilă
Responsabilitatea este obligația unei persoane de a repara daunele persoanei care a suferit . Răspunderea civilă poate fi dobândită prin contract (contractual) sau stipulată de lege (necontractual). Atunci când persoana care răspunde pentru daune este o persoană diferită de autor, este numită responsabilitatea pentru faptele altor persoane.
Cum sa fii o persoana responsabila?
PrevNext