Book Creator

VEDRI DANI

by Zeljko Mlatkovic

Cover

Loading...
VEDRI DANI
Loading...
Loading...
Comic Panel 2
Loading...
Mrežni časopis Osnovne škole Ivana Mažuranića, Vinkovci
školska godina 2021./2022., broj 3
Loading...
U ovom broju:
Loading...
Maskenbal
Loading...
Cyberbullying
Loading...
Financijska pismenost
Loading...
Valentinovo
Loading...
Zdravi obroci
riječ uredništva
SADRŽAJ:
4
6
10
16
Dragi mali i veliki čitatelji, nastavljamo s praćenjem vašeg rada i života u Školi kao i s novim novinarskim vrstama. Pratili smo vas u raznim obilježavanima, radionicama, projektima i natjecanjima. Ovaj broj raspisali smo natječaj za najbolju fotografiju i radujemo se vašim fotografijama. Uvijek se trudimo biti još bolji radi Vas pa smo uveli i jednu novinu. Ako kliknete na sličicu pored naslova članka u sadržaju, odmah čete otići na taj članak. Nadamo se da Vam se sviđa ova nova mogućnost. O vašim uspjesima pisat ćemo u posljednjem broju na kraju školske 2021./2022. godine. Pišite nam, sudjelujte i dalje u stvaranju Vedrih dana.  
18
24
26
30
32
36
vaši urednici
38
2
SADRŽAJ:
4
vALENTINOVO
6
DIGITALNA BILJEŽNICA
10
16
MASKENBAL
EUROPSKI KVIZ O NOVCU
18
24
CYBERBULLYING
DOMAĆINSTVO
26
ZDRAVI OBROCI
30
HUMANITARNA AKCIJA ZA UKRAJINU
32
OSVRTI
36
PREDAVANJE O FINANCIJSKOJ PISMENOSTI
38
NATJEČAJ ZA NAJBOLJU FOTOGRAFIJU
3
VALENTINOVO
Kao i svake godine u našoj Školi 14. veljače obilježili smo Dan zaljubljenih. Valentinovo je blagdan svetog Valentina. On je bio svećenik i mučenik. Odlikovao se mudrošću i kreposnim životom. Pripisuju mu se mnoga čudesna ozdravljenja zbog toga je uživao veliki ugled i kod pogana i kod kršćana. Do kraja je bio dosljedan svom poslanju i unatoč carevoj zabrani blagoslivljao je ljubav između dvoje mladih. Život svoj žrtvuje samo za ono što voli, a on je volio vjeru u Svemogućeg Boga i zato je dao svoj život. Svake godine naši učenici mu se utječu i obilježavaju njegov spomendan na različite načine.
Comic Panel 2
4
Comic Panel 3
Comic Panel 2
Comic Panel 2
Comic Panel 2
Učenici 4.b su ukrašavali lončanice srcima i izrađivali su srca za pano od vune i konca. 4.b je uredio valentinovski pano crtežima i porukama. Vijeće učenika je dostavljao pisma učenika i učenica dok su učenici 6.c napisali poruke na njemačkom jeziku uz slatke darove. Pano su srcima uredili također i učenici 6.a, a 1.b zaljubljenim snjegovićima. Također su učenici pisali pjesme i kratke sastavke te ih postavili na panoe u razredima, a Vijeće učenika je je sve uslikalo. Bilo je zaduženo i za dostavljanje anonimnih ili potpisanih pisama simpatijama. Vijeće učenika godinama vodi učiteljica Njemačkoga jezika Jadranka Matjaš pri čemu uvijek vodi brigu o realnim željama učenika naše Škole. 
Maša Mileticki, 8.b.
5
DIGITALNA BILJEŽNICA
ISKUSTVA NAŠIH ŠESTAŠA
Učenici vole informatiku zbog mnogih razloga, a sada zbog još jednog, OneNote online bilježnice koje skrate pisanje. Lako su dostupne, u njima se može crtati, pisati, bojati i još puno toga. Najčešće učenici koriste te bilježnice za vođenje bilježaka. Korisne su za predmete u kojima se puno piše. Učenici su se izjasnili koji su to predmeti u anketi koju je provela učiteljica Informatike Ana Vuger. U anketi se navode prednosti i nedostatci bilježnice po mišljenju učenika, za koje bi predmete bila korisna itd. Bilješke u digitalnoj bilježnici učenici mogu organizirati po odjeljcima, a u svakom odjeljku može se dodati neograničen broj stranica u koje učenici unose svoje bilješke za vrijeme nastave.
1. Jesi li zadovoljan/zadovoljna prelaskom na digitalne bilježnice u informatici?
6
Comic Panel 1
- Možemo ju dijeliti s drugima.             14
- Manji broj bilježnica u školskoj torbi. 35
- Možemo joj pristupiti bilo kad.           34
- Lakša organizacija gradiva                  21
- Nudi jako puno mogućnosti                38
- Ušteda novca                                       9
PrevNext