Book Creator

ion Creanga

by Mirela Gavriș

Pages 2 and 3 of 25

Loading...
În primul capitol al nuvelei "Amintiri din copilărie: La Cireșari" de Ion Creangă, suntem introduși în lumea micului sat din Moldova unde trăiește protagonistul, copilul necăjit și adorabil, Nică. El ne povestește despre familia sa simplă și despre viața cotidiană în sat.
Nică locuiește cu părinții și cu surioara sa, Aglae, într-o casă modestă. Tatăl său, Gheorghe, este un om harnic și priceput, care își câștigă existența din pescuit și agricultură. Mama, Stanca, este o femeie gospodină, grijulie și blândă.
În acest capitol, Nică își descrie amuzantele aventuri pe care le trăiește împreună cu prietenii săi din sat. Ei se joacă, își fac farse unii altora și descoperă lumea înconjurătoare într-un mod plin de curiozitate și încântare copilărească.
De asemenea, în acest capitol, este introdus și personajul misterios al lui Leonte, un băiat mai mare, care devine o figură importantă în viața lui Nică și a prietenilor săi.
În concluzie, primul capitol al nuvelei "La Cireșari" ne oferă o privire în universul plin de farmec și inocență al copilăriei lui Nică și al prietenilor săi din sat, pregătind terenul pentru aventurile și peripețiile care vor urma în capitolele următoare.
Loading...
Loading...