Book Creator

CORPUL UMAN

by Cornelia Dumitru

Pages 2 and 3 of 9

PROIECTUL NAȚIONAL ”CERCETĂTOR ÎN DEVENIRE”
EDIȚIA a IX-a, 2022
eTwinning Project THE CREATIVE RESEARCHER STEAM
Corpul uman
O călătorie fascinantă...
Liceul Teoretic ”Mircea Eliade”, Galați,
clasele I A și I B
Profesori pentru învățământul primar,
DUMITRU Cornelia și PETCU Nicoleta
Loading...
La clasa I, studiul corpului uman s-a dovedit o alegere foarte inspirată, deoarece copiii sunt foarte curioși, deschiși și receptivi la această vârstă.
Conform programei, noțiunile abordate au fost legate de SCHELETUL CORPULUI, ORGANELE INTERNE , ROLUL ORGANELOR MAJORE și MENȚINEREA SĂNĂTĂȚII CORPULUI.
Fiind un subiect care aduce cu sine multe noțiuni și termeni științifici noi, abordarea trebuie să fie ludică, cât mai apropiată de nivelul de înțelegere a unui copil de 7-8 ani. De aceea, eu și colega mea am căutat idei, materiale și am creat scenarii de învățare variate și interesante.
Loading...
Loading...
SCHELETUL UMAN
Loading...
Skelly a fost mascota clasei în această călătorie. Deși pare înfricoșător, elevii l-au indrăgit imediat, l-au adoptat și i-au dat și acest nume. Cu ajutorul lui, dar și a unor filmulețe educative, am învățat lucruri interesante despre sistemul osos și denumirea principalelor grupe de oase: oasele craniului, cutia toracică, coloana vertebrală, oasele bazinului, oasele membrelor superioare și inferioare.
Loading...
Loading...
Pentru fixarea noțiunilor învățate despre schelet, am ales jocurile și activitățile practice:
1. Puzzle uriaș
Loading...
2. Puzzle mic, cu noțiuni
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
3. Reconstituirea scheletului din bețișoare igienice
4. Cântece pe această temă
ORGANELE INTERNE
Pentru studierea organelor interne am ales jocul de rol, jocul didactic și utilizarea unor jocuri și colecții pe această temă, aduse la școală de elevi.
1. Ne-am prefăcut că suntem viitori doctori, care învață pentru examenul de rezidențiat, am venit cu trusa medicală, am învățat despre poziția organelor principale ( creier, inimă, plămâni, rinichi, stomac și ficat) dar și despre rolul acestora. Am fixat noțiunile învățate prin completarea unei fișe de lucru și a unui puzzle special, fixând aceste organe atât pe o siluetă umană, cât și pe scheletul creat în orele anterioare.
2. Jocul ”Buboo- Corpul uman” a fost foarte îndrăgit de copii, deoarece, cu ajutorul acestuia, au putut să-și testeze cunoștințele învățate într-un mod inedit și distractiv.
3. În completarea activităților, echipele de ”doctori” au învățat cum să completeze o fișă de „pacient„, ce este pulsul, care sunt valorile normale ale pulsului și ale temperaturii corporale.
Prin abordarea prezentată, elevii noștri și-au însușit cu ușurință cunoștinte noi despre scheletul uman și organele interne ale omului.



VĂ MULȚUMIM PENTRU ATENȚIE!
PrevNext