Book Creator

Caracterizarea procesului de globalizare raportat la

by Ana-Maria Condriuc

Cover

Loading...
Loading...
Caracterizarea procesului de globalizare raportat la noile tehnologii.
Loading...
Condiuc Ana-Maria
Grupa 218 AMÎB
Secția 2
Din acest proiect veți afla cum sau dezvoltat tehnologiile din diferite domenii și impactul lor asupra omeniei.
MEDICINĂ
Rezonanța Magnetică Nucleară
RMN sau Rezonanta Magnetica Nucleara reprezinta o procedura medicala computerizata si neinvaziva ce utilizeaza magnetismul, alaturi de unde radio, pentru a face o scanare a corpului si a obtine imagini bidimensionale si tridimensionale ale structurilor anatomice.
El există de mai multe tipuri. RMN cerebral - ce permite analiza detailată a creierului RMN spinal ce oferă informații despre maladiile și anomaliile coloanei vertebrale RMN cardiac sau vascular - ce observă anatomia inimii în detaliu RMN musculo-scheletal - ce poate identifica problemele articulare RMN oncologic - ce detectează diferite tumori în tot organismul și altele.
Aparatul Röntgen
Aparatul Röntgen folosește radiații electromagnetice de tip "X" pentru a produce imaginea unui obiect pe o suprafață aflată de obicei sub obiectul respectiv. El este realizat dintr-un tub radiogen care generează radiația, un transformator de înaltă tensiune pentru crearea unei diferențe de potențial între electrozii tubului, un transformator de joasă tensiune pentru încălzirea tubului radiogen. De asemenea, aparatul Roentgen este prevăzut cu organe de reglaj și măsură a tensiunii de accelerare, a timpului de expunere la radiații etc.
Bracket
Sunt structuri fixe ortodontice complexe pentru corectarea poziției dinților umani în caz de malocluzie și denivelări ale dentiției. Sunt dispozitive care se fixează cu adeziv ortodontic pe suprafața exterioară sau interioară a dinților.
PrevNext