Book Creator

ΨΗΦΙΑΚΑ ΝΕΑ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΑΞΝΘΗΣ

by v d

Cover

Loading...
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
Loading...
Loading...
8 Ιανουαρίου 2023
Loading...
Έκδοση 5η
Loading...
Loading...
ΨΗΦΙΑΚΑ ΝΕΑ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ
Loading...
Χρόνια Πολλά !! Καλή Χρονιά! Ευτυχισμένο το νέο έτος!
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΞΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Διεύθυνση Δευτεροβάθμια Ξάνθης
Κωδικός Σχολείου (ΥΠAIΘ) 3751010

ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Έδρα του Σχολείου (διεύθυνση):
Ν. Καζαντζάκη 1, 67100, Ξάνθη

Τηλέφωνο: 2541065354/2541022162

Fax: 25410-83061

e-mail mail@1lyk-xanth.xan.sch.gr

Ιστοσελίδα http://www.1lyk-xanth.xan.sch.gr

Διευθυντής Σχολικής Μονάδας: Κάππος Ιωάννης

Υποδιευθυντές Α & Β: Χατζηκωνσταντινίδου Δημόκλεια / Μαυροπούλου Ευλαμπία


Εισαγωγή

Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Σχολείου (άρθρο 37, Ν.4692/2020) βασίζεται σε όσα προβλέπονται από την πολιτεία για την εκπαίδευση και τη λειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών Σχολείων και βασίζεται στις αποδεκτές παιδαγωγικές αρχές, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας του Σχολείου και τα χαρακτηριστικά της τοπικής σχολικής και ευρύτερης κοινότητας. Η συμμετοχή οποιουδήποτε ατόμου στη σχολική ζωή σημαίνει αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή και σχολαστική τήρηση του σχολικού κανονισμού, στο σύνολό του
Σύνταξη,έγκριση και τήρηση του Κανονισμού.

Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας συντάχθηκε ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή του Σχολείου, με τη συμμετοχή όλων των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του προεδρείου του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου του Σχολείου και του εκπροσώπου του Δήμου και εγκρίθηκε από τον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών στο πρακτικό 20/06.10.2021. Επιπλέον, έχει εγκριθεί από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου που έχει την παιδαγωγική ευθύνη του Σχολείου μας, καθώς και από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης (άρθρο 37, Ν.4692/2020). Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας με την έναρξη του σχολικού έτους κοινοποιείται σε όλους του γονείς/κηδεμόνες και αναρτάται στον ιστότοπο του Σχολείου. Μια συνοπτική μορφή του διανέμεται και συζητείται διεξοδικά με όλους τους/τις μαθητές/ριες του Σχολείου. Η ακριβής τήρησή του αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση της διεύθυνσης του Σχολείου, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων/ κηδεμόνων. Ο Κανονισμός επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέσω της προβλεπόμενης από τον νόμο συμμετοχικής διαδικασίας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνει νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, να ανταποκρίνεται στις αλλαγές των συνθηκών λειτουργίας του Σχολείου και τις, κατά καιρούς, αποφάσεις των αρμόδιων συλλογικών οργάνων του. 

Το σύνολο του κανονισμού θα διαβάσετε στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://1lyk-xanth.xan.sch.gr/
Comic Panel 1
Περιεχόμενα
Σελίδες

1. ΖΩΔΙΑ- ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ
2. Η ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ
3."Σήμερα θα κλάψω"
4. Μυθιστόρημα σε συνέχειες "Το σπίτι με τον κήπο"
5. Απόρρητα γέλια
6. Ακατάλληλος προσανατολισμός
7. «Ο θάνατος είναι η μητέρα της ομορφιάς»
8. Σαγηνευτικό τοπίο
9. Ένας φιλοσοφικός φόνος
10. Οι μαθητές δημιουργούν
11.Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 
12. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
13. Οι μαθητές του Β2 σε ρόλο δημοσιάγραφων α) Δελτίο ειδήσεων για την έμφυλη βία β) podcast
14. Γυναικοκτονία
15.Ρατσισμός
4
6
7
8
13
13
14
14
15
16
17
22
27
30
33
Comic Panel 2
Ooh
It's coming
Comic Panel 3
Εκπαιδευτικοί που συμμε-
τέχουν

1.Δράκου Βασιλική
2.Ηλιάδου Μαρία
3.Νικηφορίδου Αλεξάνδρα
4.Τζαγκούριας Ματθαίος
ΖΩΔΙΑ- ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ
Ως γνωστόν, τα ζώδια είναι 12, τα οποία κατά κάποιο ανεξήγητο τρόπο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως  επηρεάζουν τα ανθρώπινα φαινόμενα, συμβάντα, τις ανθρώπινες δραστηριότητες μέσω των ζωδιακών προβλέψεων και των κινήσεων των άστρων.
Αρχικά, οι άνθρωποι φροντίζουν τη συχνή ενημέρωσή τους για τον προγραμματισμό της μέρας τους. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι βασίζονται στον χαρακτήρα του ζωδίου τους κι έτσι εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους, τις σκέψεις τους κ.ά. Μάλιστα, αρκετοί γονείς αποδίδουν χαρακτηριστικά , τα οποία έχει το ζώδιο του παιδιού τους, μοιράζοντάς τους συγκεκριμένους ρόλους. Οι άνθρωποι πιστεύουν τις εμμονές τους σε δεισιδαιμονίες με έναν επίμονο τρόπο, αν και όλα αυτά θεωρούνται, ρεαλιστικά, ανίσχυρα. Προβάλλουν, επίσης, σε αυτά τα όνειρα και τις επιθυμίες τους. Οι άνθρωποι πιστεύοντας σ΄ αυτά με έναν επίμονο τρόπο οδηγούνται στο να επιτελούν τα χαρακτηριστικά του ζωδίου τους, μ΄ αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να μην έχουν διαμορφώσει τον δικό τους χαρακτήρα με βάση τη δική τους λογική, αλλά να επηρεάζονται από μία ιδεολογία αποκαλούμενη "ζώδιο" έχοντας ίδιους ρόλους, ίδια συμπεριφορά και με άλλους ανθρώπους, που πιστεύουν σ΄ αυτά και έχουν το ίδιο ζώδιο ή ωροσκόπο. Είναι, ωστόσο, αντιφατικό στη σημερινή εποχή της επιστημοσύνης να επιβιώνουν τέτοιες αντιλήψεις για τη δύναμη της μοίρας, που προβλέπεται από τους αστρολόγους. Η αντίφαση αυτή εξηγείται, αν αναλογιστούμε το αίσθημα ανασφάλειας, την αβεβαιότητα, το αίσθημα της κατάργησης που νιώθει ο σύγχρονος άνθρωπος. Η σκληρή καθημερινότητα
μας ακυρώνει, μας αφοπλίζει, μας απογοητεύει. Αυτό το αίσθημα ματαίωσης σε συνδυασμό με την ελλιπή παιδεία αιχμαλωτίζουν πολλούς ανθρώπους σε
ψευδαισθήσεις ότι θα βρουν την επιτυχία και ευτυχία στα ζώδια. Όπως έχει αναφερθεί και σε πολλές θρησκείες, για παράδειγμα στον Χριστιανισμό ή στον Ιουδαϊσμό, τα ζώδια αποκαλούνται και ως "δαιμόνια'. Όπως ξέρουμε, η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν παραδέχεται τα ζώδια, όπως και επίσης αναφέρεται και στην Παλαιά Διαθήκη πως τα ζώδια είναι “δαιμόνια” ή “άλλοι θεοί”. Ειδικότερα, ο πατέρας Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, ο οποίος μελέτησε τις πλάνες των αιρέσεων και της παρα-θρησκείας, απέδειξε με πολλά και σοφά επιχειρήματα ότι ο άνθρωπος που θα πέσει θύμα της αστρολογίας θα χάσει κάθε ίχνος προσωπικότητας, δεν θα λαμβάνει αποφάσεις με βάση τη δική του κρίση, δεν θα έχει δική του βούληση και δεν θα χρησιμοποιεί τη δική του λογική στη λύση κάποιων προβλημάτων του.
4
5
ΚΑΠΟΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ "FACTS" ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ:

·  Ζώδια που είναι πιστά:
Ταύρος, Σκορπιός, Αιγόκερως, Ιχθύς
· Ζώδια που είναι ανεξάρτητα:
Kριός, Δίδυμος, Παρθένος,Τοξότης
· Ζώδια που είναι ρομαντικά:
Λέων,Ζυγός, Υδροχόος, Καρκίνο

~ Τα ζώδια ως μέλη μίας οικογένειας:

· Κριός: Ο τρελός μπαμπάς
· Ταύρος: Ο παιχνιδιάρης μπαμπάς
· Δίδυμος: Ο αστείος θείος
· Καρκίνος: Η αυστηρή μαμά
· Λέων: Ο αθλητικός θείος
· Παρθένος: Ο χαμένος/ Η χαμένη ξάδερφος/η που σε κάθε γιορτή εμφανίζεται
·  Ζυγός: Η τρελή θεία
· Σκορπιός: Ο μεγαλύτερος αδερφός/Η μεγαλύτερη αδερφή
· Τοξότης: Η γλυκούλα γιαγιά
· Αιγόκερως: Η χορτοφάγος θεία
· Υδροχόος: Ο αυθόρμητος μικρός αδερφός/ Η αυθόρμητη μικρή αδερφή
· Ιχθύς: Ο ομοφυλόφιλος ξάδελφος

Η συγγραφή του άρθρου πραγματοποιήθηκε από τις μαθήτριες της Α΄Λυκείου του τμήματος Α΄1:

Βαμβακοπούλου Έλενα και Κραββαρίτου Ειρήνη
6

Η ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

ένα άρθρο της Μιχαέλα Φλώρου

        Η μόδα και οι τάσεις της έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων απο την αρχαιότητα. Από την αρχαία Ελλάδα και την Αναγέννηση έως την σημερινή τυραννικό τρόπο τις νέες τάσεις της μόδας. Οι νέοι είναι ευάλωτοι σε αυτά τα μηνύματα με αποτέλεσμα να ακολουθούν τυφλά τις επιταγές της μόδας. Προσπαθεί να μας κάνει όλους να φαινόμαστε το ίδιο, να υποτασ-σόμαστε στην ομοιομορφία μεταξύ μας και κανένας απο εμάς να μην διαφέρει έχοντας τον φόβο ότι θα είναι “ντεμοντέ”. Είναι όμως τόσο κακό το να είσαι ντεμοντέ ή αυτό είναι όλο το νόημα της μόδας; Σύμφωνα με την Coco Channel ”Για να είσαι στη μόδα πρέπει να είσαι ντεμοντέ”.
       Όλο αυτό μας οδηγεί στην υπερκατανάλωση. Κάθε φορά που εμφανίζεται ένα νέο πρότυπο εμφάνισης, το οποίο βασίζεται στην καινοτομία και καταστρέφει το παλαιότερο, εμείς το αγοράζουμε και μόλις και αυτό καταστραφεί αγοράζουμε το επόμενο.
Αυτό δεν επηρεάζει μόνο την οικονομική αφαίμαξή μας αλλά και την ρύπανση του περιβάλλοντος. Περίπου 59.000 τόνοι ρούχων καταλήγουν στο λιμάνι της Χιλής ετησίως.
       Οι  διαφημίσεις της μόδας μας παρακινούν να
δίνουμε μεγαλύτερη αξία στο “φαίνεσθαι” παρά στο “είναι”. Στην εξωτερική εμφάνιση παρά στην προσωπικότητα. Όλο αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στους νέους. Εγκλωβίζουν τους εαυτούς τους σε στερεοτυπικές απόψεις σχετικά με την εικόνα τους το οποίο έχει τραγικά αποτελέσματα στην ψυχική τους υγεία.
       Αβίαστα, λοιπόν, οδηγούμαστε στη διαπίστωση ότι ο άνθρωπος χρειάζεται να βρίσκεται σε θέση να διαμορφώνει ελεύθερα τις αντιλήψεις του επιλέγοντας από τη μόδα ότι τον εκφράζει και του αρέσει. Γιατί οι μόδες ξεθωριάζουν ενώ το στυλ μένει αιώνιο.
PrevNext