Book Creator

Adobe Creative Cloud-tuotteiden osaamisportfolio

by Elina Perälä

Cover

Loading...
Adobe Creative cloud-tuotteiden osaamisportfolio 2021
Speech Bubble
Loading...
Elina Perälä
Adobe Fresco
Adobe Frescon hyviä puolia olivat se, että värisivellin oli monipuolinen, pystyin vaikuttamaan siihen, kuinka jälki leveää vesivärin tavoin taustalleen ja kuinka se sekoittuu muiden värien kanssa. Ehdoton myönteinen asia oli myös se, että Frescoon voi tuoda dokumentteja Adobe Photoshopista psd-muodossa sekä Frescosta voi viedä dokumentteja muihin Adobe sovelluksiin. Ohjelma sopii esimerkiksi kirjan kansien tekemiseen. Alla Frescolla tekemäni banneri.
Adobe Dimension
Adobe Dimensionilla tein erilaisia kolmiulotteisia kuvia, joiden tarkoitus oli havainnollistaa tiettyjä layouteja käytännössä eli millainen kuviointi sopisi vaikka pahvimukiin tai kirjan kanteen. Dimensionilla voit tehdä siis 3D-kuvan, ennenkuin olet valmistanut varsinaisen lopputuotteen. Kuvan voit viedä ilmaisversiossa png-muodossa muihin sovelluksiin, kunhan olet renderöinyt sen ensin.
Adobe Spark/ Adobe Creative Cloud Express
Olen tehnyt Adobe Sparkilla kirjan kansia, sosiaalisen median julkaisuja ja muita sellaisia nopeita julkaisuja, joihin on tarvittu vain kuva, teksti ja julkaisukanavaan tarvittavat mitat. Adobe Sparkilla pystyy tekemään myös opetusvideoita, jos omistaa laajat lisenssit. Silloin Spark toimii hyvin editointiohjelmana, johon voi laittaa spiikin kulkemaan videoklippien päälle. Alla: Instagram-julkaisu valmiista kuvamateriaalista.
Adobe Photoshop
Olen tehnyt Adobe Photoshopin eri versioilla kuvankäsittelyä kuville, jotka julkaistaan verkkosivuilla, printtimediassa, esitteissä, sosiaalisessa mediassa tai muussa käyttötarkoituksessa. Photoshop on monipuolinen perustyökalu, josta kuvat voi viedä muihin Adoben ohjelmiin useissa formaateissa. Ohjelma kuuluu Adobe CC-pakettiin.

Alla: tein räjäytysefektillä LinkedIniin bannerin.
Adobe Premiere Clip
Olen tehnyt Adobe Premiere Clipilla lyhyiden mobiilivideoiden editointia ja puhelimenani oli tuolloin Iphone.
Ohjelmassa on mahdollisuus valita Teosto-vapaa taustamusiikki ja editointi on kohtalaisen helppoa, kunhan muokkaa jokaisen klipin keston erikseen. Myös julkaisuvaiheessa kannattaa tarkastaa, että julkaisu tapahtuu MP4-muodossa.
PrevNext