Σχολικός εκφοβισμός

by Μαρία Γκίνη

Cover

Loading...
Loading...
Λέμε ΟΧΙ στη σχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό!
Loading...
6 Μαρτίου, Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού
Loading...
Δ1, 2022-23
Καθημερινά, κάποια παιδιά, αδικαιολόγητα, κοροϊδεύουν, φοβίζουν, πληγώνουν, απειλούν, υποτιμούν, απομονώνουν, προκαλούν πόνο, φέρονται με σκληρό τρόπο σε άλλα παιδιά.
Η ζωή αυτών των παιδιών γίνεται ανυπόφορη και τις περισσότερες φορές δε λένε σε κανέναν τι περνάνε.
Αυτό λέγεται σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς μπούλινγκ.
Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για την καταπολέμηση της βίας ( 6 Μαρτίου) και του σχολικού εκφοβισμού , οι μαθητές της Δ΄ τάξης σχολίασαν ανάλογες εικόνες , έγραψαν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και το μήνυμά τους σε όλα τα παιδιά είναι:
Κάνε φίλους, παίξε, διασκέδασε, μην πληγώνεις και μην αφήνεις κανέναν να σε πληγώσει.
Η δύναμη που έχουμε μέσα μας είναι μεγάλη.
Γίνε ένας σούπερ ήρωας και υπερασπίσου το καλό.
Τον Μανώλη τον κοροϊδεύουν όταν λέει κάτι λάθος. Σκέφτεται ότι έχουν δίκιο που τον κοροϊδεύουν. Νιώθει ντροπή.  Νομίζω πως πρέπει να πει στο κορίτσι να σταματήσει και αν αυτή συνεχίζει να το πει σε κάποιον δάσκαλο.Θα έλεγα στα παιδιά να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον Μανώλη για τα λάθη που κάνει. 
Άγγελος Π.
Ο Γιάννης δεν είναι καλός στο ποδόσφαιρο. Ένα αγόρι τον μαλώνει, τον κοροϊδεύει και τον απειλεί πως θα τον χτυπήσει, αν τολμήσει να ξαναπάρει την μπάλα. Τα άλλα παιδιά τους κοιτούν και μερικά χασκογελάνε ενώ έπρεπε να του συμπαρασταθούν. Ο Γιάννης νιώθει λυπημένος και απομονωμένος. Σκέφτεται: " τι του έχω κάνει;" Εγώ αν ήμουν στη θέση του θα το έλεγα σε κάποιο δάσκαλο.
Χρήστος
Τον Κωνσταντίνο τον κοροϊδεύουν γιατί δεν είναι καλός στο μπάσκετ και δε μπορεί να βάλει καλάθι.Στεναχωριέται που τον διαλέγουν τελευταίο και δεν του δίνουν πάσες.Θα ήθελε πολύ να παίξουν ποδόσφαιρο που είναι πιο καλός.
Γεράσιμος
Την λένε Μαρια και την κοροϊδεύουνε γιατί είναι μελαμψή. Δεν της αρέσει η συμπεριφορά των άλλων παιδιών που την κοροϊδεύουν συνεχώς. Πιστεύει ότι δεν θέλει να την κάνει παρέα κανείς. Θα πρέπει να το αναφέρει σε κάποιον δάσκαλο ώστε να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά. Εγώ θα την έκανα παρέα και θα προσπαθούσα να την κάνω να ξεχαστεί και να μην σκέφτεσαι
Κυριακή
PrevNext