Book Creator

FCL'DE TEKNOPEDAGOJİK YAKLAŞIMLAR

by GÜLFER FAZİLET UYSAL

Cover

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
2023-1-TR01-KA122-SCH-000133749
FCL'DE TEKNOPEDAGOJİK YAKLAŞIMLAR


EKİM-KASIM
BÜLTEN-1


Loading...
FCL’de
TEKNOPEDAGOJİK YAKLAŞIMLAR

Dışişleri
Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’na,Erasmus+Programı
Okul Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği KA122-SCH Faaliyeti
kapsamında 2023 yılı Teklif Çağrısı döneminde Batıkent İlkokulu adına
sunduğumuz 2023-1-TR01-KA122-SCH-000133749 numaralı ve “FCL’de
TEKNOPEDAGOJİKYAKLAŞIMLAR” başlıklı projemiz kabul edilmiştir.
Proje ekibimiz tarafından  seminer çalışma
döneminde okul öğretmenlerine projenin tanıtımı yapılmıştır.
FCL-Future Classroom Lab:

Future Classroom Lab, Avrupa'da 34 Eğitim Bakanlığının konsorsiyumu ile oluşan Avrupa Okul Ağı (European SchoolNet) tarafından öğrencilere 21. Yüzyıl becerilerini kazandırmayı amaçlayan esnek bir sınıf olarak tasarlanmıştır 18 AB ülkesinin yer aldığı Future Classroom Lab Geleceğin Sınıfını Tasarlama (FCL) projesi, öğrencilerin disiplinlerarası bir yaklaşımla yaparak yaşayarak üretmelerini esas almaktadır. Bu çalışmada geleneksel sınıflar esnek öğrenme alanlarına dönüştürülerek bu alanlarda öğrencilerin teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak problem çözme,sorgulamaya dayalı öğrenme ve işbirlikçi öğrenme becerilerini geliştirmeleri desteklenmektedir.
Brüksel'de yer alan Geleceğin Sınıfında, geleneksel bir sınıf içine teknolojinin aktif olarak nasıl dâhil edildiği ve öğrencilerin öğrenme etkinliklerine etkin bir şekilde nasıl katılım sağladıklarını örneklendirilmektedir.Ülkeler sunulan modeli, yerel ihtiyaçlar ve yerel bağlamında değerlendirerek kendilerine ait geleceğin sınıflarını pedagojik ve teknolojik olarak hazırlamaktadırlar. Geleceğin Sınıfları, öğrencileri bilginin,beceriye dönüştüğü aktif bir öğrenme ortamına dahil ederken öğretmenlere ise yenilikçi pedagojileri uygulama imkanı ve esneklik sunmaktadır.FCL Projesinde bulunması gereken öğrenme alanlarında disiplinlerarası bir yaklaşım ile proje tabanlı öğrenme, problem çözme, sorgulamaya dayalı öğrenme çalışmaları gerçekleşmektedir. Tasarlanan altı öğrenme alanı, bireylerin sahip olması gereken beceriler ile ilişkilendirilerek öğrencilerin bu alanlarda belirli teknolojik araçları kullanarak öğrenmelerini desteklemeleri beklenmektedir. FCL'de yer alan esnek öğrenme alanları araştırma, üretim, sunum, işbirliği, geliştirme ve etkileşim alanlarından oluşmakta ve her alanda kullanılacak teknoloji ile geliştirilecek beceriler tanımlanmıştır.
PROJEMİZİN TANITIM TOPLANTISININ SEMİNER ZAMANI OKUL ÖĞRETMENLERİNE DUYURULMASI.
Proje hazırlık kapsamında Yenişehir Halk Eğitim Merkezi tarafından A2 düzeyinde 160 saatlik İngilizce Kursu 20.09.2023 tarihinde başladı.
PrevNext