Book Creator

carte

by Ana Gardasin

Cover

Loading...
Loading...
Portofoliu electronic
La sociologie.
,,Caracterizarea procesului de globalizare,raportat la noile tehnologii''
A elaborat;Gardasin Ana
Grupa ;218
Loading...
Cuprins
1.Noțiune de globalizare;
2.Dimensiunile  globalizării tehnologice;
3.Caracteristici cheie ale globalizării;
4.Avantaje si dezavantajele
5.Consecintele globalizarii culturale;
Notiune de Globalizare
Globalizarea---întrebuințată pentru a descrie un proces multicauzal care are drept rezultat faptul că evenimente care au loc într-o parte a globului au repercusiuni din ce în ce mai ample asupra societăților și problemelor din alte părți ale globului.
Dimensiunile globalizarii tehnologice
Globalizarea tehnologică are trei dimensiuni:
Dezvoltare globală: Instrumentele tehnologice sunt dezvoltate în unități de producție situate în diferite părți ale lumii. Poate fi, de exemplu, că piesele sunt fabricate în țara A și asamblate în țara B.
Colaborare globală: Se referă la schimbul de cunoștințe între diferiți profesioniști din lume pentru dezvoltarea de noi tehnologii.
Comerț global cu tehnologie: Înseamnă că noile tehnologii vizează o piață globală, unde consumatorii din întreaga lume le pot achiziționa. Acest lucru se întâmplă de obicei treptat.
Caracteristici cheie ale globalizarii;
1. Liber schimb
Pe măsură ce procesul de globalizare crește, se promovează dezvoltarea și implementarea diferitelor acorduri de liber schimb pentru bunuri și servicii între țări din același continent sau dintr-un continent sau regiune diferit, pentru a extinde piețele și a crește economia și productivitatea.
2. Industrializare
Globalizarea a promovat dezvoltarea industrială continuă a țărilor cu economii puternice și, la rândul său, a favorizat industrializarea unui număr mare de țări în curs de dezvoltare, în special în America Latină și Asia. Acest lucru a generat, de asemenea, o integrare economică internațională mai mare și locuri de muncă.
PrevNext