Book Creator

eTwinning u novom ruhu

by Suzana Delić

Cover

Loading...
Loading...
eTwinning u novom ruhu
Loading...
European School Education Platform
AUTORICA
SUZANA DELIĆ
Suzana Delić, magistra je primarnog obrazovanja te izvrsna savjetnica s 32 godine iskustva rada u osnovnoj školi. Voditeljica je eTwinning i Erasmus+ projekata čijim pisanjem, koordiniranjem i provedbom se bavi petnaest godina. Voditeljica je videokonferencija te ih je kao metodu učenja u nastavi provela preko pet stotina sa svojim učenicima. eTwinning je ambasadorica te autorica niza edukacija za učitelje na europskoj razini. Koordinatorica je This is our time projekta za područje Europe te jedna od osnivačica Global VC Education Group. Autorica je udžbenika za Hrvatski jezik kao i digitalnih sadržaja za Hrvatski jezik i Matematiku.
eTwinning?
eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+ namijenjena međunarodnoj suradnji i usavršavanju odgojno-obrazovnih djelatnika od predškolskog obrazovanja do srednje škole. Ona služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola kroz različite oblike usavršavanja te rad na zajedničkim virtualnim projektima.
 
Od 2022. godine eTwinningova zajednica djeluje unutar Europske platforme za školsko obrazovanje (eng. European School Education Platform
Europska platforma za školsko obrazovanje, koja je pokrenuta 2022., okupljalište je cjelokupnog školskog osoblja (od ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja do osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, uključujući početno strukovno obrazovanje i osposobljavanje), istraživača, donositelja politika i ostalih dionika u području školskog obrazovanja. Riječ je o jedinstvenoj platformi koja objedinjava prijašnje platforme i usluge eTwinninga, School Education Gatewaya i Teacher Academyja
Thought Bubble
eTwinning pruža sigurnu digitalnu platformu na kojoj učitelji mogu sudjelovati u raznim aktivnostima, od oblikovanja i provedbe europskih suradničkih projekata do umrežavanja, te od sudjelovanja u virtualnim skupinama do stručnog usavršavanja i uzajamnog učenja. S pomoću svoje platforme, koja je dostupna na više od 30 jezika, eTwinning učiteljima pruža niz resursa i prilika za učenje. Ti su resursi usmjereni na teme poput koristi sudjelovanja u eTwinningu, vještina 21. stoljeća, upotrebe IKT-a u obrazovanju i projektnih kompleta za inspiraciju i vodstvo.
VAŠ PROFIL
Speech Bubble
PrevNext