Book Creator

ТОЛЕРАНТНОСТ

by Ani Sheynova

Cover

Loading...
Loading...
Различни, но заедно
Проект
"Пазете приятелството!
Пазете любовта в сърцето си!"

В едно село "Дружболюбие" живеело момиче. Тя била много весела, доброжелателна, грижовна, обичала да мечтае. Щом помислела за нещо, всичко се сбъдвало. И тъй като била мила, мислела само за добро.
Жителите на село "Дружболюбие" забелязали този дар и я нарекли Фея. Обръщали се към нея за помощ и тя помагала на всички. Феята много обичала да се разхожда по поляната и да се любува на цветята. На поляната растели само червени макове, сини метличини и бели маргаритки. Нашата фея смятала, че поляната ще бъде още по-красива, ако на нея растат цветя от всички цветове на дъгата. И в този миг се случило точно това, за което мечтаело момичето - поляната цъфна с цвята с всички цветове на дъгата.
Злата магьосница разбрала за подаръка на феята и решила да го премахне, защото не харесвала ярки цветове, обичала тъмните и мрачни тонове. Тя се превърнала в бял гълъб и долетяла в двора на нашата Фея. На сутринта момичето излязло на верандата и видяло бял гълъб с черно крило в двора, и решило да му помогне. Но щом взело гълъба в ръцете си, в същия момент тя се превърнала в обикновено момиче и всички цветя изчезнали от поляната. 
Хората в селото се разстроили, когато научили за това. Започнали да се чудят как биха могли да помогнат на Феята. Те не измислили нищо, но започнали да молят Слънцето да върне подаръка на момичето.
Слънцето отговорило, че ако съберат поне едно цвете с цветовете на дъгата на едно място, тогава подаръкът на момичето ще се върне. Но те не знаели как да го направят. Тогава започнали да търсят помощ в цялата страна. Обещали награда на този, който им помогне. Изпратили своя призив до всички градове…
ДРУЖБОЛЮБИЕ
Адаптация от руски език
Нашите
"цветя спасители"
Speech Bubble
Игра "Допълнение"
Топката хвани и
вежлива дума ти кажи!
Speech Bubble
PrevNext