Book Creator

Crăciunul în Jurul Lumii

by Giulia Alexei

Cover

Loading...
Loading...
Sărbătoarea Crăciunului în jurul lumii
Loading...
Giulia Alexei
Loading...
Rounded Rectangle
Crăciunul în America
Rounded Rectangle
Moș Crăciun în America
Moș Crăciun este un bărbat alb vesel și mai în vârstă, care trăiește la Polul Nord, înconjurat de spiriduși harnici, care se străduiesc cu bucurie pregătind cadouri pentru băieți și fete merituoși din întreaga lume.
Legenda lui Moș Crăciun poate fi urmărită de sute de ani până la un călugăr pe nume Sfântul Nicolae.
În Statele Unite, Moș Crăciun este adesea înfățișat zburând din casa lui spre fiecare casă în Ajunul Crăciunului pentru a livra jucării copiilor. El intră în fiecare casă prin horn, ca să le umple ciorapii de la horn, cu bomboane, prăjituri și jucării.
Rounded Rectangle
Crăciunul în Finlanda
Rounded Rectangle
Capital City:
Main Language Spoken:
Engleză
Rounded Rectangle
Moș Crăciun în Finlanda
Domiciliul stabil al lui Moș Crăciun este în Laponia, la Polul Nord - zona sa de reședință, este acoperită cu zăpadă o bună parte din an.
Acest ținut mirific, care se întinde pe suprafața a patru țări, NorvegiaSuediaFinlanda și Rusia, beneficiază de numai 5 ore de lumină zilnic, între ora 10:00 și 15:00, iar temperaturile variază între +12 grade C ziua și -40 de grade noaptea.
Decorul, alcătuit din fiorduri, văi adânci, ghețari și munți, este perfect pentru ca Moșul și spiridușii săi să se ocupe de darurile destinate copiilor cuminți, lumea întreagă este convinsă că Moșul și spiridușii se distrează de minune acolo.
Rounded Rectangle
Crăciunul în Moldova
Sărbătorile de iarnă ocupă un loc aparte în inimile noastre a moldovenilor, cu tot felul de tradiții populare, obiceiuri, datini, una mai frumoasă decât alta.
Crăciunul este cea mai importantă sărbătoare creştină a iernii. În dimineaţa acestei zile cete de copii umblă de la casă în casă, cu Colindul. Pentru colindele, cântate în noapte, pe la uşi, pe la fereşti, copiii primesc covrigi, colaci, turte, mere, nuci şi tot felul de alte daruri. Pe lângă cetele de copii, sunt şi preoţi, care merg cu icoane în braţe din casă în casă, pentru a stropi cu aghiasmă locuințele oamenilor şi a anunţa prin cântec, „Naşterea Domnului Iisus Hristos”.
Rounded Rectangle
PrevNext