Book Creator

Ајде стани

by Snezana Petreska

Cover

Loading...
АЈДЕ СТАНИ
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Пристигна пролетта. Заедно со неа дојде и Сонцето. Со неговите топли зраци ја будеше природата. Ги будеше инсектите, цвеќињата, дрвцата и птиците.
Сонцето ги повикуваше мравките:
Ајде стани мравкичке, зошто не се будиш?
- Не, не можам рано е.
Се уште ми студи!
Сонцето ги повикува и пчелките:
Ајде стани пчеличке , надвор има цвет!
-Не, не можам рано е, рано е за мед
Сонцето ги повикува пеперутката и штурецот:
Ајде стани штурченце,почни да свириш.
-Не , не можам , ладно е. Нема цветен мирис.
Ајде стани пеперутке, сонце блиска сјај.
-Не, не можам, ладно е ќе го чекам МАЈ.
Што научивме денес?
Научивме дека целата природа се буди во мај.
Се буди пчелката , пеперутката, мравката ,штурецот,цвеќињата.
Сите жители на планетата Земја се будат во Мај.
Задача: Насликај ја природата во месец мај.
PrevNext