Book Creator

Sretne škole: pozitivno obrazovanje za dobrobit i razvoj životnih vještina

by Hajdi Škarica

Cover

Loading...
Loading...
Erasmus + KA1:
Loading...
Samopuzdanje darovitih učenika
Loading...
Loading...
Loading...
Happy schools: positive education for well-being and life-skills development
Loading...
Barcelona, Spain
Loading...
2. - 7. 3. 2020.
Loading...
Hajdi Škarica
Loading...
Zadar
Druga mobilnost u okviru našeg Erasmus + KA1 projekta realizirana je
2. - 7. ožujka 2020. g. Strukturirani tečaj pod nazivom Happy Schools: positive education for well-being and life-skills development održao se u samom centru Barcelone, u okrugu Eixample, u kozmopolitskoj ulici La Rambla de Catalunya, smještenoj tek nekoliko koraka od poznatog trga Placa de Catalunya.
Nastava se održavala svakog dana, ujutro od 9.30 do 14.30 ili poslijepodne od 14.00 do 18.45. Na tečaj nisu stigle kolege i kolegice iz Italije jer im je samo nekoliko dana prije mobilnosti, zbog već tada teške situacije s koronavirusom u Italiji, zabranjen izlazak iz zemlje. Stoga nas je na tečaju bilo osam: dvije kolegice iz Poljske, jedna iz Grčke, jedna iz Švedske te kolegica iz Zagreba i nas tri, iz Hrvatske.
La Rambla de Catalunya 15!

Rad smo započele međusobnim predstavljanjem i prezentiranjem svojih škola, gradova i država.
U pauzama smo uživale u pogledu s balkona.
Neka smo znanja tijekom tečaja ponovile, ali smo i naučile puno toga novoga. Pozitivna psihologija u obrazovanju, PERMA model, FLOW koncept pozitivne psihologije (veza između zanesenosti i školskog uspjeha), emocije u učionici, usredotočenost u školi, životne vještine i njihova važnost, kreativnost učenika u nastavi i izvan nje...samo su neke od tema kojima smo se bavili.
PrevNext