Book Creator

EGIPT- GRECIA

by Neagu Andreea

Cover

Loading...
Loading...
EGIPT
Loading...
GRECIA
Loading...
Egipt
Piramidele Egiptului
Piramidele din Orientul Antic sunt construcții vechi de piatră în formă piramidala situate în Egipt.
Numărul de obiecte identificate ca piramide egiptene variază de la 118 la 138. Cele mai multe dintre piramide au fost construite ca morminte pentru faraonii din regatele antice și mijlocii. Cele mai vechi piramide cunoscute sunt în Saqqara.
Piramida lui Djoser
Imhotep
Netjerikhet Djoser a fost un faraon egiptean, al doilea rege al dinastiei a III-a din timpul Vechiului Regat și fondatorul acestei epoci. A domnit probabil între 2667 și 2648 î.Hr.
Acest faraon a mai fost numit și Djeser sau Zoser.
Piramida în Trepte a lui Djoser de la Saqqara,este considerata cea mai veche piramida. Construcția de 118 ori 140 de metri , cu 6 niveluri și o înălțime de 60 de metri , pare a fi monumentul funerar al faraonului Djoser, construita in jurul anului 2650 î.Hr, planificata și executata de cel mai renumit arhitect al lumii antice, Imhotep.
Cele mai cunoscute piramide sunt situate la Giza, la periferia orașului Cairo, trei dintre ele fiind încă unele dintre cele mai mari construcții create vreodată de om. 
Piramidele sunt situate la vest de Valea Nilului și cca. 8 km sud-vest de orașul Giza și 18 km de Cairo, capitala modernă a Egiptului. Se crede că clădirile au fost create în Împărăția veche a Egiptului Antic, în timp domniei dinastiei IV-VI (secolul XXVI - XXIII î.Hr.).
Alături de faraoni si hieroglife, piramidele constituie un adevărat simbol al Egiptului antic.
Piramidele din Giza sunt alcătuite din Marea Piramida din Giza - cunoscută și sub denumirea de Piramida din Cheops sau Khufu și construită în jurul anului 2580 - circa 2560 î.Hr., oarecum mai mică, Piramida lui Khafra (sau Chephren) la câteva sute de metri spre sud -vest și, relativ modestă, Piramida Menkaura (sau Mykerinos) la câteva sute de metri mai departe spre sud-vest.
Marea Piramida din Giza
Marea Piramidă din Giza – Piramida din Cheops/ Khufu este singura minune a lumii care nu necesită descrieri ale istoricilor din antichitate sau ale poeților.
Este singura minune a lumii asupra căreia nu se fac speculații referitoare la formă, mărime și prezentare. Este cea mai veche și totuși singura care a supraviețuit timpului. Marea Piramidă a fost cea mai înaltă construcție din lume mai mult de 43 de secole, până în secolul al XIX-lea în 1889 când a fost
construit Turnul Eiffel.
Avea, la început, 146 m (azi 138 m) înălțime, latura de 227 m și cuprinde 2.521.000 m cubi de piatră. Fețele piramidei erau placate cu plăci șlefuite din calcar. A fost construită de faraonul Khufu din a IV-a Dinastie, în jurul anului 2560 î.Hr. pentru a servi drept mormânt acestuia.
PrevNext