Book Creator

B1 ΑΜΕΡΙΚΗ

by ΑΜΑΛΙΑ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ

Cover

Loading...
Loading...
Ταξίδι στον κόσμο....
Loading...
Loading...
... με τους μαθητές του Β' 1
ΑΜΕΡΙΚΗ
Μνημεία και Αξιοθέατα
Η μεγαλειώδης σε έκταση ήπειρος Αμερική είναι ένα πολιτισμικό και πολυπληθυσμιακό κέντρο, του οποίου οι επιρροές κατακλύζουν ολόκληρη την υφήλιο. Στην ήπειρο της Αμερικής υπάρχουν πολλά αξιοθέατα τα οποία μπορεί κανείς να επισκεφθεί. Κάποια από αυτά είναι φυσικά και κάποια ανθρώπινα δημιουργήματα. Ο αριθμός τους ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή.
Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα
Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα (Αγγλικά: Niagara Falls) είναι σύμπλεγμα καταρρακτών του ποταμού Νιαγάρα στα σύνορα μεταξύ της Καναδικής επαρχίας του Οντάριου και της Αμερικανικής πολιτείας της Νέας Υόρκης. Οι καταρράκτες του Νιαγάρα αποτελούνται από δύο μεγάλα τμήματα, που χωρίζονται από το νησί Goat : οι καταρράκτες Horseshoe και οι American Falls. Ενώ δεν είναι εξαιρετικά μεγάλοι σε ύψος, οι καταρράκτες του Νιαγάρα έχουν μεγάλο πλάτος και είναι οι πιο ισχυροί καταρράκτες στη Βόρεια Αμερική.
Γκραντ Κάνυον
Το Γκραντ Κάνυον (Αγγλικά: Grand Canyon, Μεγάλο Φαράγγι) είναι ένα μακρύ φαράγγι και βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Το μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί το Εθνικό Πάρκο του Γκραν Κάνυον. Έχει μήκος 446 χιλιομέτρων και βάθος που φτάνει τα 1,83 χιλιόμετρα, ενώ η ηλικία του εκτιμάται περίπου στα 2 δις χρόνια.
Πριν από τον αποικισμό της Αμερικής από τους Ευρωπαίους, στην περιοχή ζούσαν φυλές ιθαγενών Αμερικανών, έφτιαχναν τα καταλύματά τους μέσα στις σπηλιές του φαραγγιού και θεωρούσαν το φαράγγι ιερό.
Ο πρώτος Ευρωπαίος που αντίκρισε το Γκραντ Κάνυον ήταν ο Ισπανός Γκαρσία Λόπες ντε Κάρδενας το 1540.
Το Άγαλμα της Ελευθερίας
Το Άγαλμα της Ελευθερίας (Αγγλικά: Statue of Liberty) δεσπόζει στη νησίδα Liberty Island στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης. Είναι ένα γλυπτό, το οποίο απεικονίζει την Ελευθερία ως γυναικεία μορφή να κρατά στο υψωμένο δεξί της χέρι πυρσό και στο αριστερό μια πλάκα, στην οποία αναγράφεται η ημερομηνία «4 Ιουλίου 1776», ημέρα ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ιδέα του αγάλματος ανήκει στον Γάλλο ιστορικό Εντουάρ ντε Λαμπουλέ, ο οποίος πρότεινε να κατασκευαστεί ένα μνημείο προς τιμήν της γαλλοαμερικανικής φιλίας. Εγκαινιάστηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1886.
Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή
Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Είναι ένα ψηλό άγαλμα, το οποίο απεικονίζει τον Ιησού Χριστό με απλωμένα τα χέρια στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο. Στέκεται με απλωμένα τα χέρια σαν να καλωσορίζει τον κόσμο, σε ύψος 710 μέτρων. Έχει ύψος 32 μέτρα και ζυγίζει 1.000 τόνους .
Empire State
Το Κτήριο Εμπάιαρ Στέιτ διαθέτει 86 ορόφους για εμπορική χρήση, ενώ οι υπόλοιποι 16 αντιπροσωπεύουν την κορυφή-πύργο αρ ντεκό. Yπήρξε το πρώτο κτήριο στην ιστορία που είχε περισσότερους από 100 ορόφους.
Ο ουρανοξύστης έχει 6.500 παράθυρα και 73 ανελκυστήρες. Τα σκαλοπάτια από το πεζοδρόμιο μέχρι τον 102ο όροφο είναι 1.860. Η άνοδος χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό με ανελκυστήρα μέχρι τον 86ο όροφο. Το όλο κτήριο ζυγίζει περίπου 370.000 τόνους.
Το Τροπικό Δάσος του Αμαζονίου
Εκτείνεται σε επτά χώρες της Λατινικής Αμερικής. Είναι το μεγαλύτερο και πιο πλούσιο-από άποψη βιοποικιλότητας-τροπικό οικοσύστημα στον κόσμο. Το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται στη Βραζιλία (60%), το Περού (13%) και την Κολομβία (10%). Το φυσικό αυτό καταφύγιο ευδοκιμεί στη ροή του ποταμού Αμαζονίου και των παραποτάμων του.
Κάθε χώρα διαθέτει πολλά φυσικά αξιοθέατα για να θαυμάσει κανείς: χιλιάδες είδη χλωρίδας και πανίδας, καταφύγια άγριας ζωής, τη μεγαλύτερη αλυσίδα νησιών σε γλυκά νερά στον κόσμο και το αρχιπέλαγος Anavilhanas στη Βραζιλία.
PrevNext