Book Creator

2019-2020

by Kamélia Triboulin

Cover

Loading...
2019 - 2020
Loading...
Нашата учебна година
Нашата съботна глътка България
2019-2020 год.

И ето още една учебна година си отлетя. Миналата година, учебна, разбира се, си мислехме, че след стачките на Жълтите жилетки сме минали и оцелели и след най-трудните условия. Тази ни доказа, че от лошото по-лошо все ще се намери. Не само на наше си училищно ниво, даже не и на френско такова, глобално, планетарно събитие ни се стовари на главите. Ще се запомни тази година в аналите на всички народи.

Но дали освен паметна, беше различна? Това следва да се докаже.
ЗНАМЕНОСЦИТЕ
ЗВЪНЕЦЪТ
Да започнем с началото. Откриване на годината. Празник, тържество, музика, усмивки, питка и звънец. Знаме, химн, обръщение от директорката, всичко е по програма. Педагогическият ни екип е все по-многоброен, нищо ново под слънцето. Децата са пораснали, не можем да повярваме, че е минало само едно нищо и никакво си лято. Да, точно както всяка година. 
ДИРЕКТОРКАТА
Обичайната суматоха по записване, организация, още повече, че имаме и ателиета, не само за децата, но и за възрастни. Освен това, което се случва в училище, да не забравяме, че има и същата организация и за училището в Тулуза и за дистанционните ни класове. Започваме точно със 100 км./ч. 
Смяна в ръководството на нашия домакин „Сент Елизабет“. Поговорката, че няма незаменими хора, вероятно съществува на всички езици. Сигурно е вярна. Обаче има хора, които ни липсват много трайно и за които тъжим и предпочитаме да са до нас. Госпожа Ре не би могла да прочете тези думи, но бих искала да ѝ кажа, че ни липсва. Желаем ѝ на добър час на новото поприще!
И понеже едно начало на учебна година е вече отработено с години, организираме още от първия учебен ден и посещение на спектакъл, и театрална постановка. В края на септември, още не бяхме научили кой клас в коя класна стая започва и ето ни на представление. Всъщност две. „Малкият принц“, приказна феерия, и „Моята скъпа Лейди“, пиеса на Народния театър. Разбира се, отидохме и да гледаме и подкрепим авторската пиеса на Десислава Миланова, бивш член на нашия педагогически екип, със заглавие „Espace temps ».
Годината ни се очертаваше творческа и ние нямахме нищо против!
PrevNext