Book Creator

Как технологиите променят живота ни?

by Преслав Йорданов

Cover

Loading...
Как технологиите променят живота ни?
Loading...
От: Преслав Йорданов 9Б
Comic Panel 1
Как технологиите променят живота ни?
Мобилен интернет: Днес мобилният интернет вече не е любопитство. Все повече и повече собственици на мобилни устройства (телефони, лаптопи) използват услугите на мобилен интернет, защото свързването със „стационарния“ Интернет не винаги е възможно. Мобилният интернет може да се използва както за гледане на специални WAP-сайтове, пригодени за мобилни устройства, така и за безжична връзка с мрежа от компютри и лаптопи. В последния случай за връзка се използва специален компактен модем. На първо място, мобилният интернет е интересен за бизнесмените, които са свикнали да пътуват много - благодарение на мобилния интернет достъп до мрежата може да се осъществява от почти навсякъде по света. Свобода на движение - това е основното предимство на мобилния интернет.

Висока производителност и икономия на енергия: Един от най-големите проблеми на съвременните джаджи е постоянното зареждане. В бъдеще всичко ще бъде различно: ще зареждаме телефона веднъж месечно и ще станем още по-свободни и по-мобилни.
Comic Panel 1
Умен дом: Днес телефоните ни показва излъчвания от камери. В бъдеще целият ни дом или офис ще бъде на разположение по всяко време. Можете не само да гледате какво се случва вътре, но и автоматично да поръчате продуктите, свършили в хладилника, да регулирате климата или например да си поръчате готова храна у дома.

Допълнена реалност: Друга невероятна технология е добавянето на физически обекти с виртуални елементи в реално време. Свеж пример е приложението Bing Translator, което поддържа 9 езика и превежда текстове от гласа, когато задържите камерата и дори офлайн. Преводът се показва директно на екрана в горната част на източника.

Кинетични модули: Наред с контрола на гласа ще се развие кинетика. Можете да плъзнете филма от екрана върху смартфона, да отидете с него в кухнята или в друга стая и да разгърнете видеоклипа на друг екран. Управлението с жестове е много по-естествено.
Медицина: Всеки технологичен пробив разширява възможностите на медицината. Ако преди често е била необходима аутопсия, за да се види какво се случва вътре в човек, сега магнитните вълни и микроскопичните камери могат да проникнат в почти всяка част на тялото. В Windows 8 има приложение, в което освен проследяване на диета, брояч на калории, тренировки, рецепти и проверка на симптомите, има подробен 3D модел на човешкото тяло. Между другото, мобилното здравеопазване и полето на различни преносими сензори, които се синхронизират със смартфони и дават пълен отчет за благосъстоянието, се развиват изключително бързо.
Comic Panel 1
Click to listen
Comic Panel 1
Comic Panel 1
Comic Panel 1
Новите технологии променят всеки ден начина, по който живеем и работим. Можем само да предполагаме на какви още по-внушителни технологични постижения ще стане свидетел човечеството в бъдеще. Много от тях все още са непознати, но по отношение на други човешката мисъл вече е поела по пътя на прогреса и развитието.
PrevNext