Book Creator

Как технологиите променят живота ни?

by Преслав Йорданов

Pages 2 and 3 of 5

Loading...
Как технологиите променят живота ни?
Loading...
Мобилен интернет: Днес мобилният интернет вече не е любопитство. Все повече и повече собственици на мобилни устройства (телефони, лаптопи) използват услугите на мобилен интернет, защото свързването със „стационарния“ Интернет не винаги е възможно. Мобилният интернет може да се използва както за гледане на специални WAP-сайтове, пригодени за мобилни устройства, така и за безжична връзка с мрежа от компютри и лаптопи. В последния случай за връзка се използва специален компактен модем. На първо място, мобилният интернет е интересен за бизнесмените, които са свикнали да пътуват много - благодарение на мобилния интернет достъп до мрежата може да се осъществява от почти навсякъде по света. Свобода на движение - това е основното предимство на мобилния интернет.

Висока производителност и икономия на енергия: Един от най-големите проблеми на съвременните джаджи е постоянното зареждане. В бъдеще всичко ще бъде различно: ще зареждаме телефона веднъж месечно и ще станем още по-свободни и по-мобилни.
Loading...
Comic Panel 1
Loading...
Умен дом: Днес телефоните ни показва излъчвания от камери. В бъдеще целият ни дом или офис ще бъде на разположение по всяко време. Можете не само да гледате какво се случва вътре, но и автоматично да поръчате продуктите, свършили в хладилника, да регулирате климата или например да си поръчате готова храна у дома.

Допълнена реалност: Друга невероятна технология е добавянето на физически обекти с виртуални елементи в реално време. Свеж пример е приложението Bing Translator, което поддържа 9 езика и превежда текстове от гласа, когато задържите камерата и дори офлайн. Преводът се показва директно на екрана в горната част на източника.

Кинетични модули: Наред с контрола на гласа ще се развие кинетика. Можете да плъзнете филма от екрана върху смартфона, да отидете с него в кухнята или в друга стая и да разгърнете видеоклипа на друг екран. Управлението с жестове е много по-естествено.

You've reached the end of the book

Read again

Made with Book Creator