Book Creator

Toamna

by Kartal Izabela

Pages 2 and 3 of 6

Loading...
Toamna este unul din cele patru anotimpuri ale climei temperate. Este anotimpul care face legătura între vară și iarnă.
Loading...
Starea sufletească ce se desprinde din sărbătorile tomnatice este bucuria pentru fructele pământului amestecată cu melancolia pentru vremea mohorâtă.
Loading...
Toamna în poezie a fost des asociată cu melancolia. Posibilitățile verii au dispărut, iar răcoarea toamnei este la orizont. Cerul devine gri și posomorât
Loading...
Loading...
Loading...
Toamna este anotimpul în care elevii se întorc la școală. La țară, oamenii culeg roadele pământului și culeg fructele din grădini. Tot acum sunt culeși strugurii și este făcut mustul. Pe ogoare, după ce grânele sunt recoltate, pământul este arat și semănat cu noi cereale.

Toamna așterne pe pământ covor de frunze ruginii
În acest anotimp natura se schimbă. Frunzele copacilor îngălbenesc și cad, iarba se usucă, iar soarele încălzește din ce în ce mai puțin. Cerul senin de vară dispare și apar nori negri și grei. Acum cad ploi reci și bat vânturi puternice. Oamenii se îmbracă mai gros și se ascund de ploile dese în spatele umbrelelor.
Toamna păsările călătoare pleacă în țările calde. Animalele din pădure își pregătesc culcușul pentru iarnă și strâng provizii pentru această perioadă. Alte animale se pregătesc să hiberneze peste iarnă.
Totul în jur devine mohorât și ruginiu. Toată natura se pregătește să întâmpine iarna și fulgii de zăpadă care vor cădea în curând.
Loading...
Loading...

You've reached the end of the book

Read again

Made with Book Creator