Book Creator

Летен распуст

by Biljana Koljachkova

Cover

Loading...
Летен распуст
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Училиште
Loading...
Кое годишно време ни пристигнува наскоро?

Наскоро доаѓа летото.
Што ни означува ѕвончето на 10 Jуни?

Ѕвончето на 10 Jуни ни означува крај на учебната година.
Како се чувствуваат децата?

Децата се радосни и разиграни.
ЛЕТЕН РАСПУСТ
Јунско ѕвонче ѕвони,
часот заден тече,
учителот насмеан
на сите им рече:
Побрзајте сега,
разиграни и бодри,
кон реките пенливи
и езерата модри!
Васил Куновски
Одговорете ги прашањата:

1.Од колку строфи е составена песната
2.Дали има рима во песната? Каде? 
3.Кој месец е претставен во песната?
4.Каде им вели наставникот да побрзаат учениците?
5. Зошто децата го сакаат летото?
PrevNext