Book Creator

(copy) CARTEA DE IDENTITATE

by Doina Brisan

Pages 2 and 3 of 41

CARTEA DE IDENTITATE
Loading...
Ce simplu poate părea să pleci ca profesor însoţitor într-o mobilitate VET Erasmus+ ... Te duci cu elevi, despre care nu cunoşti foarte multe lucruri pentru trei săptămâni, undeva, într-o altă ţară, departe de casă... de acasă... şi încerci să afli care este „identitatea” fiecăruia.
Pe parcursul acestui interval de timp tu încerci să ajuţi, să îi îndrumi, să îi coordonezi, să te asiguri că nu le e foame, că se simt bine, să le oferi tot ceea ce poţi din experienţa ta şi, mai ales, să rezolvi orice problemă poate apărea pe parcurs.
Se întâmpla în ianuarie 2017, când, împreună cu 26 de elevi din clasele a X-a și încă 2 colegi profesori a început parcursul Proiectului de mobilitate Erasmus+ ”Learning To Be”, fluxul 1, mobilitate care s-a desfășurat în perioada 21.01.2018 – 09.02.2018, în Granada, Spania. Elevii aveau să îşi desfăşoare activitatea de practică la firmele alese de partenerul nostru extraordinar MEP Europrojects Granada, condus de Mari Carmen Espartero şi Jesus Delgado.
Loading...
În urma selecţiei, grupul avea următoarea componenţă: 5 eleve de la specializarea Tehnician designer vestimentar, 7 elevi de la Tehnician în achiziţii şi contractări şi 14 elevi de la Coafor stilist. Erau reprezentate toate cele trei specializări ale şcolii mele.
Loading...
Loading...

         Cei de la textile au realizat diverse produse vestimentare la două firme, fiecare cu un alt specific, respectiv la una se coseau rochii de flamenco iar la cealaltă ţinute de lux.
     
         Elevii de la servicii au fost repartizaţi la trei magazine de tip supermarket, unde conform curriculei au desfăşurat diferite activităţi specifice, având rolul de a-i ajuta în înţelegerea conceptelor de promovare, prezentare, expunere şi vânzare de produse. 
       
PrevNext