Book Creator

Ziua Independentei

by Dutca Vladislav

Cover

Loading...
Loading...
Executat:Dutca Vladislav
În această zi, președintele țării ține un discurs public, oficialii depun flori la Statuia lui Ștefan cel Mare și este organizat un concert în Piața Marii Adunări Naționale. Populația participă la evenimente sportive, expoziții și concerte în aer liber. Moldova este o ţară europeană cu o îndelungata istorie, o ţară populată, preponderent, de moldoveni, cât şi de multe minorități naționale: ucraineni, bulgari, găgăuzi, ruşi, evrei, nemţi, cehi etc.
În acelaşi timp, aici s-au păstrat multe tradiţii multiseculare. Neobişnuit poate părea faptul că mozaicul polietnic al teritoriului nostru nu s-a şters din tradiţiile populare, ci din contra, ne-a îmbogăţit cu noi calităţi, dându-ne un nou colorit şi formând un original conglomerat de obiceiuri, ritualuri, clasice etc.
În Moldova fiecare oaspete este primit cu o deosebită căldură. Gospodarul casei întotdeauna va găsi pentru el un pahar de vin bun moldovenesc, iar gospodina – cele mai alese bucate. Oricât însă de pestrită nu ar fi populaţia de aici, cea mai importantă calitate a Moldovei este ospitalitatea. Oaspeţii sunt, de obicei, invitaţi în „Casa Mare”, o odaie tradiţională în fiecare casă, unde se petrec toate sărbătorile
Pe 27 august se organizează o serie de manifestări cultural-artistice dedicate Zilei Independenţei. În Piaţa Marii Adunări Naţionale de obicei evoluază ansamble naţional de dansuri populare şi renumiţi interpreţi de muzică uşoară şi populară. Minunatele focuri de artificii nu lipsesc in acestă frumoasă zi.
Tricolorul albastru, galben, roşu a fost adoptat în timpul revoluţiei din 1848. Drapelul a fost creat prin imitarea celui francez pentru a arăta faptul că românii sunt un popor latin ca şi francezii şi sunt în popor răsculat, adepţi ai viziunilor republicane, ai unor state republicane. Doar că nuanţa albă a drapelului francez a fost substituită cu galben. Nuanţele drapelul naţional au şi o semnificaţie heraldică: albastru este culoarea aerului şi a cerului, galben e culoarea soarelui, iar roşu - culoarea focului şi a sângelui.
PrevNext