Book Creator

MAKER KIDS

by Valerija Grdic

Cover

Loading...
MAKER KIDS
Loading...
Loading...
eTwinning project 2021/2022.
Loading...
Loading...
Валерија Грдић
Пројекат
„Макер Кидс“
је турски пројекат у оквиру еТвининга у којем учествују и ученици продуженог боравка наше школе са учитељицом Валеријом Грдић. 
Пројекат  „Макер Кидс“ је планиран у складу са Извештајем о будућности послова који је Светски економски форум (WEF)  објавио 20. октобра 2020. године, имао је за циљ да оспособи ученике за вештине за 2025. годину. Паралелно са светом који се убрзано развија, мења се и будућност професија. Крајњи циљ овог пројекта је да новим генерацијама обезбеди компетенције које захтевају професије будућности. Задаци које ученици реализују у току пројекта су интегрисани са вештинама 21. века и компетенцијама за 2025. годину. 

Пројекат „Макер кидс“ подржава ученике да развију и негују свој осећај радозналости према променама и иновацијама и да развију своје предузетничке вештине. Деца 21. века треба да активно учествују у процесу забављајући се, а истовремено, кроз игру и забаву, да много тога науче. Овај пројекат нуди ученицима да усвоје многе вештине као што су креативно и критичко мишљење, аналитичко мишљење, решавање проблема, учење учења, препознавање себе и свог окружења, комуникација, сарадња, продуктивност и вишеструка писменост, које можемо убројати у вештине 21. века.
У 21. веку од свих појединаца се очекује да буду  радознали и продуктивни. У том контексту, неопходно је да појединци буду укључени у оне образовне процесе који их подстичу да постављају питања, истражују, производе и измишљају, истовремено откривајући своје таленте и интересовања за предмете који то и подстичу

У овом пројекту су ученици продуженог боравка реализовали многе активности у којима су се нашли пред многим изазовима које су савладали и много тога научили.
Пројекат је представљен на сајту школе
Направљена је фејсбук група,а и контакт преко
Wats up-а
PrevNext