Book Creator

Ce am învăţat la chimie în clasa a 7 - a?

by Schiopu Anghelina

Cover

Comic Panel 1
Loading...
" Ce am învăţat la chimie în clasa a 7 - a?"
Loading...
Executat:Șchiopu Anghelina
Profesor:Cazacioc Nadejda
Structura atomului
Comic Panel 1
Atomii sunt compuşi din protoni, neutroni şi electroni. Protonii sunt situaţi în nucleul atomului şi au sarcină electrică pozitivă. Şi neutronii sunt situaţi tot în nucleu, dar aceştia nu au sarcină electrică. Protonii şi neutronii mai sunt cunoscuţi şi sub denumirea de nucleoni. Electronii formează un larg nor electronic ce înconjoară nucleul. Aceştia sunt de aproximativ 1800 de ori mai puţin masivi decât protonii şi neutronii. Electronii au sarcină electrică negativă.
Protonii şi neutronii sunt formaţi din particule subatomice mai mici, dar acest lucru nu afectează felul în care atomii se comportă în reacţiile chimice, deci nu vom trata acest aspect în cadrul acestei prezentări. Configuraţia electronică este cea care stabileşte cum se comportă un atom în cadrul unei reacţii chimice. Atomii unui element cedează, donează sau pun în comun electroni cu alţi atomi în timpul reacţiei. Numărul de protoni nu este niciodată afectat într-o reacţie chimică. Dacă numărul protonilor dintr-un atom s-ar schimba, atunci atomul ar deveni un atom al altui element chimic. Acest lucru nu se întâmplă în reacţiile chimice.
Comic Panel 1
.
.
Sistemul periodic
Caracteristica elementului conform sistemului periodic
Elementul chimic oxigen:
1.Denumirea elementului 1.Oxigen
2.Simbolul chimic 2.O
3.Număr de ordine 3 .Numărul 8
4.Perioada 4.Perioada a II-a
5.Grupa(subgrupa) 5.Grupa a VI-a,
subgrupa principală
6.Masa atomică relativă 6.Ar(O)=16
7.Metal sau nemetal 7.Nemetal
Valența caracterizează capacitatea de combinare a unui atom cu un alt atom. Ea este dată de numărul electronilor cu care atomul participă la formarea legături chimice (aceștia fiind electroni de valență) și variază în funcție de atom și grupare chimică.Conceptul de valență a fost dezvoltat în cea de-a 2-a jumătate a secolului 19, fiind folosit cu succes în explicarea structurii moleculare ale compușilor organici și anorganici.
PrevNext