Book Creator

Një rreze dielli

by Zejura Shabani

Cover

Loading...
Loading...
Loading...
Përpunimi dhe përshtatja e lektyrës
"Goni Trazovaçi"
Loading...
Asistente arsimore:
Zejura Shabani
NJË RREZE DIELLI
Një rreze dielli lozonjare
mbi male sapo ndriti,
Rendi me vrap te një dritare
dhe tak e tak trokiti.
E hapi xhamin dhe perdetë
pastaj si balerinë,
Ia nis valles mbi kuvertë
ku fle një çupulinë.
Përmbi kuvertë e mbi çarçafë,
ku ka pështetur kryet,
ku kaçurelat janë shpërndarë
e ndrijnë porsi yjet.
Oh,ja,tani po ngrihem unë,
e ngrohta rreze moj.
Se mami,babi shkojnë në punë
dhe unë në kopsht shkoj.
Pyetje:
1)Çka ndriti mbi male?
-Mbi male ndriti një rreze dielli.
PrevNext