Book Creator

diving into an electronic game

by Mary Amenda

Pages 2 and 3 of 13

4ο Δημοτικό Σχολείο Χίου 2021-22
Το βιβλίο "Diving into an electronic game", γράφτηκε στα πλαίσια του προγράμματος "Οδυσσέας- ασφάλεια στο διαδίκτυο" από μαθητές της Στ' τάξης.
Loading...
Κάποτε... κάποιες μέρες... κάπου... Υπήρχαν τέσσερις φίλοι που ήταν κολλητοί, πήγαιναν στο ίδιο σχολείο και ήταν μανιώδεις gamers, τόσο που παραμελούσαν κάπως το διάβασμα και τις υποχρεώσεις τους γενικά. 
Κάθε μέρα μετά το σχολείο έπαιζαν από τις μια και μίση μέχρι τις εννέα το βράδυ που έπρεπε να κοιμηθούν και σπάνια διάβαζαν .
Loading...
Loading...
Loading...
Μια μέρα στο σπίτι του Άρη όπου είχαν μαζευτεί για να παίξουν, παρασύρθηκαν τόσο που ξέχασαν τον κανόνα του «σταματάω στις 9» και συνέχισαν μέχρι που ένιωσαν ότι κάτι μαγικό είχε συμβεί.  Κατάλαβαν ότι βρίσκονταν μέσα στο πρώτο επίπεδο του  παιχνιδιού που έπαιζαν.  Κοίταξαν γύρω τους, είδαν  τον ουρανό καλυμμένο από πυκνά μωβ σύννεφα φαινόταν  σαν να έρχονται δυνατές καταιγίδες που έριχναν  κεραυνούς σε διάφορα χρώματα και όπου έπεφτε  ένας,   εμφανίζονταν ένα περίεργο πλάσμα που δε φαινόταν και πολύ φιλικό.  Τα παιδιά τα έχασαν, νόμιζαν ότι ονειρεύονται αλλά τι το ίδιο όνειρο; 
Τσιμπήθηκαν κάμποσες φορές και μετά άρχισαν να τρέχουν .
Κατάλαβαν ότι κινδυνεύουν πραγματικά και αν δεν έκαναν κάτι θα εξαφανίζονταν όπως οι παίχτες που χάνουν ζωές. Επειδή έπαιζαν πολύ καιρό , ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν και βρήκαν τρόπους να κατασκευάσουν «καταφύγια θύελλας» για να κρυφτούν μέχρι να δουν τι μπορούν να κάνουν . Επίσης παρατήρησαν ότι είχαν αλλάξει μορφή και ήταν και χρωματιστοί.
Πέρασαν όλη τη νύχτα εκεί στο καταφύγιο , ή τουλάχιστον τόσο τους φάνηκε. Όταν άλλαξε η μέρα, άκουσαν μια φωνή να τους μιλάει. 
-Καλώς ήρθατε στο παιχνίδι μου!

-Τι ποιος μιλάει ;

-Ο οδηγός του παιχνιδιού, αφού παίζατε τόσες ώρες και καταφέρατε να μπείτε, πρέπει να ακούσετε τους κανόνες.
-Δηλαδή θα μας βοηθήσεις να φύγουμε;

- Όχι βέβαια για να είστε εδώ μέσα θα πει ότι μόνο αυτό κάνετε και προτιμάτε τον κόσμο μου.

-Μα εμείς έχουμε σπίτι , σχολείο, φίλους…

- Μα δε σας νοιάζουν αυτά αφού όλη μέρα μαζί μου ασχολείστε.
Συνειδητοποίησαν λοιπόν ότι ήθελαν τις ζωές τους πίσω, ότι είχαν ξεχάσει την οικογένεια, τους φίλους, το σχολείο και ότι τα ήθελαν πάλι πίσω.
καλώς ήρθατε στο παιχνίδι μου
Thought Bubble
-Όχι όχι θέλουμε να πάμε πίσω, όλοι θα ανησυχούν και θα μας ψάχνουν!
-Τότε πρέπει να με ακούσετε προσεκτικά και αν τα καταφέρετε μπορεί και να ανοίξω την πύλη και πάλι. Όμως μια ευκαιρία έχετε και πρέπει να καταλάβω ότι το θέλετε πραγματικά.
Τους εξήγησε λοιπόν τους κανόνες και τους οδήγησε σε μία πύλη που χρειαζόταν κλειδί για να την ανοίξεις
-Έχετε ένα λεπτό να σκεφτείτε το πιο αγαπημένο σας πράγμα και το κλειδί των σκέψεων θα βρεθεί στα χέρια σας αλλιώς θα μείνετε για πάντα….
Συγκεντρώθηκαν δυνατά και οι τέσσερις... Άλλος σκέφτηκε το σκυλάκι του που είχε να το φροντίσει μέρες, άλλος το αδελφάκι του που δεν έπαιζε μαζί του εδώ και κάτι εβδομάδες…και ξαφνικά ένα κλειδί άστραψε στα χέρια τους!  «Γρήγορα η καταιγίδα πλησιάζει, γίνεται μωβ ,θα βγουν και τα πλάσματα, δεν έχουμε χρόνο τρέξτε…»!  Ξεκλείδωσαν λοιπόν και ακούστηκε η φωνή να τους επιβραβεύει. Σίγουρα είστε έτοιμοι για την επόμενη δοκιμασία! Πάμε στο άλλο level. Σε κάθε επιτυχημένο επίπεδο θα κερδίζετε και ένα αστέρι, μόλις θα έχετε τρία ίσως να ανοίξει η πύλη της επιστροφής.
Thought Bubble
Thought Bubble
Εδώ τώρα ήταν level γνώσης.
Ένα κορίτσι τους χαμογέλασε, φαινόταν πολύ φιλικό. Τα μαλλιά της, καστανόξανθα, ήταν πιασμένα σε κοτσιδάκια. «Είμαι η Νάντια και εγώ θα σας κάνω τη μαγική ερώτηση για να μπορέσετε να συνεχίσετε, αλλιώς ξέρετε θα έρθουν τα μωβ σύννεφα και τα πλάσματα και λοιπά και λοιπά… και φυσικά δεν φεύγετε! Θα πρέπει λοιπόν να  κάνετε μία μαθηματική πράξη».
Thought Bubble
PrevNext