Book Creator

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

by sasa sta

Cover

Loading...
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Loading...
Loading...
ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ
Loading...
Mάιος 2023
Loading...
Επιθυμία μας να επικοινωνήσουμε και με έναν άλλο τρόπο. Θα μιλάμε για τα πάντα, για όσα συμβαίνουν γύρω μας, για όσα μας αγχώνουν, μας στεναχωρούν, μας εκνευρίζουν, αλλά και για όσα μας κάνουν να χαμογελάμε, να νιώθουμε ζεστασιά, για όσα μας ψυχαγωγούν.
Το βασικό μυστικό της ευτυχίας είναι να εκφράζεσαι, να επικοινωνείς, να μοιράζεσαι.
Η εφημερίδα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου
Προβληματίζομαι
Ερευνώ
Σκέφτομαι
Κρίνω
Εκφράζομαι
Διεκδικώ
Οραματίζομαι
Ελπίζω
Συναισθάνομαι
Συνεργάζομαι
Πράττω
Στην εφηβεία κυριαρχούν μέσα μας πολλά συναισθήματα, τα οποία μας επηρεάζουν κυρίως ψυχολογικά, αλλά μερικές φορές και σωματικά. Ένα από αυτά είναι και ο έρωτας. Για μερικούς λέγεται πως είναι μορφή έκφρασης, άλλοι πιστεύουν πως είναι οι πεταλούδες που φτερουγίζουν τρελά κάθε φορά που συναντάνε το πρόσωπο που σκέφτονται. Για άλλους πρέπει να είναι πλατωνικός, ενώ άλλοι βλέπουν τα πράγματα πιο ρεαλιστικά. Όλοι όμως ερωτεύονται και ας μην το παραδέχονται πάντα.
Τα αγόρια αν και από πολλούς θεωρείται στερεότυπο, επιλέγουν να μην φανερώνουν τα συναισθήματά τους, γιατί φοβούνται την απόρριψη. Κάτι που φυσικά ισχύει σε αρκετές περιπτώσεις και
για το αντίθετο φύλο. Κάποιοι έφηβοι νομίζουν πως έχουν γνωρίσει τον έρωτα και τον μπερδεύουν με τον ενθουσιασμό, ενώ άλλοι αρνούνται να παραδεχθούν πως είναι ερωτευμένοι και βλέπουν αυτού του είδους την αγάπη σαν κάτι «που θα τους περάσει». Δυστυχώς πολλά παιδιά θεωρούν έρωτα μόνο την σαρκική επαφή, αψηφώντας ολοκληρωτικά τα λόγια του Πλάτωνα, ότι δηλαδή απαραίτητη προϋπόθεση για τον έρωτα είναι και η πνευματική σύνδεση.
Στην εφηβεία δύσκολα ελέγχουμε τον εαυτό μας. Άλλοι κλείνονται, προτιμούν να μην εκφράζονται και κρατάνε μέσα τους ό,τι τους απασχολεί. Από την άλλη πλευρά πολλοί είναι αυθόρμητοι παραπάνω από όσο πρέπει, δεν μιλούν με λογική, βάζουν μπροστά σε όλα το συναίσθημα, γεγονός που πολλές φορές αποδίδει, αλλά υπάρχουν και φορές που όλο αυτό προκαλεί εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ των φύλων.
Φιλική Συμβουλή!
         Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δύο πράγματα δεν κρύβονται σε αυτή τη ζωή, Ο βήχας και ο έρωτας. ‘Άρα, έχοντας στο μυαλό μας ότι η εφηβεία θα κυλήσει και θα τελειώσει γρήγορα και ότι το να φανερώνουμε τα συναισθήματά μας είναι ένδειξη ζωής, καλό θα ήταν μετά από ώριμη σκέψη και αφού είμαστε πλέον σίγουροι για τα συναισθήματά μας να τα φανερώνουμε με άμεσο ή ακόμα και με έμμεσο τρόπο. Νομίζουμε πως μπροστά στον κίνδυνο του να μην μάθεις ποτέ τις σκέψεις του άλλου για εσένα, καλύτερα να παίξεις κορώνα-γράμματα, γιατί μία σίγουρη για εσένα απόρριψη μπορεί τελικά να είναι το μεγαλύτερο ναι που έχεις ακούσει μέχρι τώρα στη ζωή σου.
Αν δεν ζήσεις, δεν θα πάθεις και αν δεν πάθεις δε θα μάθεις!!!  

Οι μαθήτριες του ΒΛ΄2

Τσαπάρα Σπυριδούλα

Φανού Φλώρα

<3
Το φαίνεσθαι και το είναι
Στη σύγχρονη εποχή οι άνθρωποι κρίνουν τον συνάνθρωπό τους από το πως φαίνεται, από το πως ντύνεται, από το χρώμα του και γενικά από την εξωτερική του εμφάνιση. Έτσι έχει δημιουργηθεί ένας ιδιότυπος ρατσισμός ο οποίος προκαλεί φαινόμενα περιθωριοποίησης και εκφοβισμού. Ο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να κρίνει έναν άλλο άνθρωπο ανάλογα με τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς του και όχι από την εμφάνισή του. Κάποιος μπορεί να λέει «αυτός είναι γοητευτικός και λευκός, οπότε είναι καλός άνθρωπος» ή «αυτή ντύνεται κομψά και έχει πολλά λεφτά, οπότε θα κάνω παρέα μαζί της». Ο κάθε άνθρωπος σκέφτεται και ενεργεί διαφορετικά και μπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές απόψεις για πολλούς ανθρώπους αλλά οφείλει να προκρίνει τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν καλύτερη την ανθρώπινη ύπαρξη και να μην στηρίζεται στην εξωτερική εμφάνιση, στο φαίνεσθαι αλλά στην ποιότητα του χαρακτήρα, στο είναι.
Ξύδη Αγγελική Α2
Η ομορφιά στην εποχή μας
Η όμορφη εξωτερική εμφάνιση πάντοτε γοήτευε και συγκινούσε τους ανθρώπους. Η ομορφιά θεωρούνταν σημαντικό προσόν, αν και τα εσωτερικά χαρίσματα κρίνονταν ως απαραίτητο συμπλήρωμα μιας ωραίας εμφάνισης, η σωματική ομορφιά κέρδιζε πάντα τις εντυπώσεις.
Δυστυχώς όμως στην σύγχρονη εποχή, η όμορφη εξωτερική εμφάνιση έχει γίνει η βασική επιδίωξη του ανθρώπου. Προσπαθούμε τόσο πολύ για την βελτίωση της εξωτερικής μας εμφάνισης με αποτέλεσμα να μην δίνουμε καθόλου σημασία στα εσωτερικά μας χαρίσματα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα πρότυπα που χρησιμοποιούνται από τους μηχανισμούς μόδας και τα ΜΜΕ δίνουν υπερβολική σημασία στην εξωτερική εμφάνιση. Ακόμα πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση, εφαρμόζοντας επικίνδυνες για την υγεία, μεθόδους. Αυτό όμως το κάνουν κυρίως για να εισπράξουν την αποδοχή τους από τους φίλους τους, τις παρέες τους και γενικότερα τον κόσμο.
  Η επιφάνεια είναι τελικά αυτή που μετράει στην εποχή μας, το "φαίνεσθαι" και όχι το "είναι" και έχει πρότυπο έναν άνθρωπο όμορφο εξωτερικά και κενό εσωτερικά. Μήπως ήρθε η ώρα να το αλλάξουμε αυτό;

Νικολακοπούλου  Κλεοπάτρα  Α’2
PrevNext