Book Creator

securitatea online

by Madalina Purice

Pages 2 and 3 of 17

SIGURANȚA
ÎN
INTERNET
Comic Panel 1
● Purice Mădălina
Loading...
Securitate pe internet
Loading...
Securitatea pe internet este o ramură a securității computerelor. Acesta cuprinde Internetul, securitatea browserului, securitatea site-ului web și securitatea rețelei, așa cum se aplică altor aplicații sau sisteme de operare în ansamblu.

Internetul este parte din viața ta de zi cu zi, fie că socializezi cu prietenii, faci temele pentru acasă, asculţi muzică sau urmăreşti vloggerul preferat. Totuşi, este foarte important să fii responsabil/ă şi atent/ă. Ceea ce publici online sau ceea ce publică alţii pe Internet despre tine contribuie la reputaţia ta, pentru tot restul vieţii tale. Cu toţii încercăm să ne construim o imagine pozitivă.
Loading...
Loading...
NU INTRU pe site-uri
care nu îmi inspiră
ÎNCREDERE!
Loading...
Securitate pe internet
Loading...
La fel ca tine:
Loading...
04
Loading...
- Folosesc Internetul în fiecare zi
- Trimit și primesc email-uri
- Fac tranzacții și cumpărături online
- Comunic pe rețele de socializare
- Accesez internetul din diverse rețele
Comic Panel 1
Loading...
Loading...
NU INTRU pe site-uri
care nu îmi inspiră
ÎNCREDERE!
Comic Panel 1
Fiți atenți la ce și din
ce surse descărcați
din Internet
Securizați-vă
conferințele
online
Faceți achiziții
online
doar pe site-uri
securizate
Mențineți
soluția Antivirus
actulizată
Practicați navigarea
în siguranță pe
Internet
Utilizați parole
unice și puternice
Reguli de siguranță pe Internet
Comic Panel 1
Asigurați-vă că
conexiunea la Internet
este sigură.
Utilizați o conexiune
VPN sigură.
Practicați navigarea
în siguranță pe
Internet
Reguli de siguranță pe Internet
Păstrați limitate
informațiile personale
în mediul online
Lumea internetului este o portiță prin care securitatea, de orice fel ar fi ea, ne poate fi amenințată. Grupările de infractori folosesc orice mijloace pentru a-și atinge scopurile criminale, iar mediul online nu este o excepție de la această regulă. De fapt, după cum o mare parte a vieții noastre cotidiene începe să se mute în online, criminalitatea urmează, și ea, trendul.
De aceea, acum mai mult ca niciodată, este foarte important să fii atent la posibilele amenințări din mediul IT, deoarece acestea îți pot afecta finanțele sau viața și securitatea socială (hackerii nu se dau înapoi de la șantaj atunci când asta îi poate ajuta să-și atingă scopurile).
Ziua Siguranței pe Internet
7 FEBRUARIE
Ziua Siguranței pe Internet se desfășoară anual, în luna februarie. Scopul acestui eveniment este de a promova conștientizarea utilizării în siguranță a acestui mediu, internetul
Implică-te, cunoaște, informează-te!
Ziua Siguranței pe Internet
Implică-te, cunoaște, informează-te!
În scopul promovării utilizării responsabile a tehnologiilor on-line şi a telefoanelor mobile, în special de către copii şi adolescenţi, şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe internet.
Creșterea cu acces ușor la mediul online oferă copiilor oportunități complexe și nelimitate de dezvoltare. Când este folosit în mod corect, internetul are un potențial uriaș de a lărgi orizonturile și de a stimula creativitatea oricui.
Pentru a nu fi prinși în capcana celor care doresc să ne spargă confidențialitatea este foarte important să urmăm toate regurile necesare pentru a ne proteja confidențialitatea. Nimic din ce publici pe Internet nu vei mai putea şterge definitiv. Orice comentariu sau fotografie, cu un singur click, poate fi salvat de alte persoane în calculatoarele lor, apoi postat pe alte pagini web fără ca tu să mai poţi controla utilizarea şi distribuirea acestei informaţii. Asta înseamnă că oricare din selfie-urile tale ar putea apărea primul în lista de căutări atunci când cineva va vrea să afle mai multe despre tine. Poate fi vorba despre un prieten pe care ţi l-ai făcut recent sau viitorul tău angajator, înainte de primul tău interviu de angajare.
PrevNext