Book Creator

Касни порасни

by Бранкица Костадиноска

Cover

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Цреша
Црешата прва зрее. Многу е вкусна. Црешите ни изгледаат како обетки.
Јагоди
Јагодите зреат во месец мај. Имаат црвена боја. Јагодите се многу вкусни.
Кајсија и праска
Кајсијата има жолта боја, зрее во лето и е многу вкусна. Има семка која може да се јаде.
Јаболко
Јаболкото има црвена и зелена боја. Се бере во есен. За да бидеме здрави треба секој ден да јадеме јаболко.
Круша
Крушата има жолта боја и е многу вкусна.
„Рани душа да те слуша“
PrevNext