Book Creator

Касни порасни

by Бранкица Костадиноска

Pages 2 and 3 of 13

Loading...
Цреша
Loading...
Loading...
Црешата прва зрее. Многу е вкусна. Црешите ни изгледаат како обетки.
Loading...
Јагоди
Loading...
Loading...
Јагодите зреат во месец мај. Имаат црвена боја. Јагодите се многу вкусни.
Кајсија и праска
Кајсијата има жолта боја, зрее во лето и е многу вкусна. Има семка која може да се јаде.
Јаболко
Јаболкото има црвена и зелена боја. Се бере во есен. За да бидеме здрави треба секој ден да јадеме јаболко.
Круша
Крушата има жолта боја и е многу вкусна.
„Рани душа да те слуша“
Грозје
Грозјето може да биде зелено, виолетово. Грозјето има многу зрнца. Многу е вкусно. Од грозје се прави слатко, вино и ракија.
Лубеница
Лубеницата има зелена кора, во внатрешноста е црвена и има многу семки.
Лубеници има најмногу во лето.
PrevNext