Book Creator

CD_MICHIELSEN_YANI_MOTI

by Yani Michielsen

Cover

Loading...
Loading...
Yani Michielsen 
2190815
Klas: CD
Marjolein de Wild
Wat is de opdracht?
Bij MOTI (Design for Motion) gaan we aan de slag met het vormgeven van beweging. Door te onderzoeken, experimenteren en met verschillende tools te werken leren we een Motion Graphic te maken. In het begin zijn de prototypes nog fysiek zoals bij een stopmotion, maar we kijken ook hoe we dit digitaal kunnen uitwerken en leren zo weer meer over beweging en beeldtaal. Door te kijken naar textuur, kleur, storytelling en animatieprincipes leren we hoe je een Motion Graphic kan verbeteren. Bij de Motion Graphic kijken we naar de combinatie tussen analoog en digitaal. De tools die we gaan gebruiken zijn onder andere Stopmotion, After Effects en Première. Wij gaan hiervoor ook gebruik maken van tutorials die op het internet te vinden zijn, maar natuurlijk ook andere middelen. De opdracht kost tijd en aandacht, maar je krijgt er wel veel voor terug.

Wat heb ik nodig?
Zoals hierboven ook al vermeldt is gaan we gebruik maken van tools zoals Stopmotion, After Effects en Première. Het is dan ook vanzelfsprekend dat deze applicaties geïnstalleerd dienen te worden. Verder is het aan te raden om tekenmateriaal bij je te hebben om bijvoorbeeld schetsen te maken waar nodig. In het begin maken we ook gebruik van grote vormen. Net als bij PRIN ga je hiermee experimenteren en gebruik je ze deze keer om stopmotions mee te maken. 
Welke ideeën heb ik?
Wat ik heel interessant vindt zijn 3D animaties. Bij deze animaties zit diepte in het beeld, waardoor het op de werkelijkheid lijkt. Zulk soort animaties spreken mij meer aan dan de platte eenvoudige versies. Ik wil iets bijzonders neerzetten wat je niet vaak ziet. Daarom zou ik dan ook graag met 3D animaties aan de slag gaan. Zo heb ik een idee om bijvoorbeeld van water mijn naam te maken, maar of dit ook te realiseren is weet ik in dit stadium nog niet. Ook heb ik naar de betekenis van mijn naam gekeken. Mijn naam betekent vrede, dus is het misschien een idee om hier ook mee aan de slag te gaan. In het begin dacht ik er ook over na om een animatie van een raket te maken die de lucht in vliegt. Om hierna een vlag op de maan te plaatsen met mijn naam erop. Omdat de animatie maximaal 10 seconden mag duren is dit idee hoogstwaarschijnlijk niet te realiseren.

Wat inspireert mij / vind ik interessant?
Op het internet kun je vele 3D animaties vinden. Hiervoor wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van het programma Blender. Natuurlijk is het ook mogelijk om zulke creaties te maken met After Effects. Wat ik heel interessant vind zijn de animaties op YouTube waar textuur in verwerkt is. Zo zien we animaties waar ze gebruik maken van stromend water, wat ik erg mooi vind. Het geeft effecten waardoor het lijkt dat het echt is en daarnaast is het erg rustgevend om naar te kijken. 
Chapter 1
De eerste week stond in het teken van stopmotions. Voordat ik hieraan begon heb ik eerst inspiratie opgedaan door op het internet te kijken wat er allemaal mogelijk is in de wereld van animaties. Ik kwam al snel bij twee goede inspiratiebronnen uit. Bij de eerste is er te zien hoe er door middel van het programma Blender een 3D animatie gemaakt wordt, waarbij het lijkt alsof het water echt is. Door de beweging en kleuren wordt dit gevoel alleen maar versterkt. Het lijkt me lastig om met dit programma te werken, maar ik wil wel deze techniek gaan onderzoeken. Daarnaast heb ik ook gekeken naar een tutorial over hoe je een animatie maakt met een raket. Hierbij vond ik het mooi om de bewegingen en de rook te zien. Dit wil ik dan ook gaan proberen en uitgebreider maken. Voor de rest heb ik deze week stopmotions gemaakt met grote vormen. Ik heb verschillende experimenten hiermee gedaan. Een van deze stopmotions heb ik digitaal nabewerkt. Ik heb vuur en een ontploffing gemaakt met After Effects. Het lijkt hierdoor nu net alsof deze letter ontploft.
Inspiratie week 1
Inspiratie 1: 3D water. Wat mij in deze video het meest inspireert is dat er gebruik is gemaakt van 3D effecten. Het ziet er gelijk realistisch uit, doordat er diepte ontstaat en de bewegingen op een natuurlijke manier gaan. Ik wil dan ook meer over deze techniek te weten te komen. Ik ga ervan uit dat het een erg lastig programma is voor beginners, maar desondanks wil ik toch in de loop van het project een poging gaan wagen.
Inspiratie 2: raket in de ruimte. Wat ik aan bovenstaande tutorial interessant vind zijn de soepele bewegingen die de raket maakt. Daarnaast vind ik het ook mooi om te zien dat er rook achter de raket komt, die uiteindelijk weer verdwijnt. Door de rook blijft het leuk om naar de animatie te kijken. De bewegingen zijn eenvoudig aan de raket te verbinden, door gebruik te maken van keyframes.
Stopmotions met letters
Stopmotion met grote vormen 1
Stopmotion met grote vormen 2
Stopmotion met grote vormen 3
PrevNext