Book Creator

Врлине су у моди

by Danijela Jovanovic

Pages 4 and 5 of 18

Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства
Уторак, 21. 12. 2022.
Српски
и још понешто
9
ВРЛИНА
Comic Panel 1
Оснивач: Жељана Радојичић Лукић
Rounded Rectangle
Балканска учионица
У Техничкој школи у Жагубици врлине су у моди!
Чаробна интеркултурална мрежа пријатељства
КАЛЕИДОСКОП ВРЛИНА
Од 5. 10. 2022. до 22. 12. 2022.
Екипа Техничке школе
РАДОЗНАЛОСТ
Rounded Rectangle
САМОПОУЗДАЊЕ
Јован Ђорђевић
CAPTION At malesuada nisl felis sit amet dolor. Duis ultrices semper lorem nisl felis sit. At malesuada nisl felis sit amet dolor nisl felis.
Милош Симоновић
ОДГОВОРНОСТ
Анета Томић
Стефан Богосављевић
ОРИГИНАЛНОСТ
Богдан Перић
УПОРНОСТ
Мартина Радуловић
ПОВЕРЕЊЕ
Милош Перић
ОДЛУЧНОСТ
Милош Перић
Срећко Новаковић
Вељко Стојановић
Данијела Јовановић, ментор
СНАЛАЖЉИВОСТ
КРЕАТИВНОСТ
РАДОЗНАЛОСТ
Да ли сте радознали или љубопитљиви?

Анкета у школи
Анкетирали смо ученике другог разреда економских техничара у Техничкој школи у Жагубици о предностима и манама радозналости, као и о разлици између радозналости или љубопитљивости. Одговоре на иста питања дала нам је и група професора у школи.
Анкета на пијаци
Анкета на пијаци
Дебата са ученицима ОШ "Никодије Стојановић Татко"
Наставници су рекли:
"Радозналост за мене представља жељу појединца за напредовањем и за стицањем нових сазнања."
"Радозналост нам помаже да напредујемо, како на индивидуалном, тако и на пословном нивоу."
"Покушавам да пратим тренд што се тиче спорта."
Са основцима из Прокупља и њиховом менторком Љиљаном Соколовић разговарала је екипа Техничке школе преко Zoom састанка. Ученици нижих разреда су говорили када је радозналост на интернету добра, али су их средњошколци упутили када је радозналост на интернету мана.
В
Р
Л
И
Н
А
Ако сте превише радознали на интернету и неко Вас узнемирава, позовите број
19833 !
Октобар 2022.
3
Loading...
Ти то можеш!
Loading...
САМОПОУЗДАЊЕ
Loading...
Ти то желиш!
Loading...
Ти то умеш!
Loading...
Самопоуздање је кад верујеш да можеш!
Loading...
Loading...
Ти то знаш!
Loading...
Почетак активности 12. 10. 2022.
Loading...
Спортски албум
Loading...
Speech Bubble
Loading...
У просторијама библиотеке Техничке школе у Жагубици данима се истраживало о спортистима који су успели вођени самопоуздањем. Истраживање је почело на локалном нивоу. Као пример је истакнут Жељко Димитријевић, рођен у селу Рибаре у општини Жагубица, који је на Параолимпијским играма у Лондону оборио светски рекорд у бацању чуња. У албуму су се нашли и: Новак Ђоковић, Ивана (Шпановић) Вулета, Нађа Команечи, Ивица и Јаница Костелић, Алберто Томба, Арнолд Шварценегер, Матијас Штајнер, Конор Макгрегор, Боби Фишер, Џеси Овенс, Коби Брајант, Тајгер Вудс и Мајкл Џордан.
Loading...
Loading...
Спортска мапа
Loading...
Наставак је на следећој страни.
Loading...
Тим је одштампао карту Европе и Америке, као и фотографије свих спортиста. На картама су лоциране државе одакле спортисти потичу, а након тога и градови. Радило се заједничким снагама. Неки су лепили фотографије спотиста, неки исписивали њихова имена, неки спајали заставе поред имена...
Loading...
4
Loading...
Октобар 2022.
Loading...
Истина или изазов?
Loading...
Loading...
believe in yourself
Loading...
Спортска мапа
Loading...
Сарадња са Домом ученика средњих школа у Крагујевцу
Loading...
Thought Bubble
Loading...
Остварили смо сарадњу са групом ученица из Дома ученика средњих школа у Крагујевцу и њиховом васпитачицом Александром Стојиљковић Милосављевић. Учесници пројекта су играли игру "Истина или изазов" и показали самопоуздање дајући одговоре и реализујући изазове.
Loading...
Октобар 2022.
Loading...
5
ОДГОВОРНОСТ
ОДГОВОРНОСТ
Живот у складу са природом
Михаило Петровић Алас
Он је имао светска академска признања и почасне докторате, али је у соби изнад радног стола једино држао мајсторско писмо, невештим и грубим рукописом написано да је Михаило Петровић, професор, положио испит за аласа. Прикупљали смо информације, одгледали телевизијске записе, проучавали, написали и снимили репортажу о њему. О Михаилу Петровићу је говорио Мартин Јеремић, који се дружио са нама до половине пројекта (отприлике). Михаила Петровића Аласа смо истакли јер се понашао одговорно према природи. Имао је удела у договорима са представницима Аустроугарске о заштити риболова на Дрини, Дунаву и Сави.
Снимање репортаже се одвијало испред Техничке школе у Жагубици.
6
Новембар 2022.
С
Р
Д
Њ
ОШ "Бора Станковић" Вучје, истурено одељење у Чукљенику
А
Основцима из околине Лесковца смо представили репортажу. Састали смо се преко видео-позива, разговарали смо са њима и њиховим учитељицама Светланом Пешић и Оливером Илић, разменили утиске и репортаже.
А
А
Интервју са представником Општинске организације Спортских риболоваца "Жагубица"
Како је незамисливо доћи у Хомоље, а не пробати пастрмку, одлучили смо да наше истраживање усмеримо ка риболову. Пошто Млава сваке године окупља риболовце из разних крајева Србије, запитали смо се како се Општинска организација Спортских риболоваца "Жагубица" бори против риболова и какав је рибљи фонд сада у односу на ранији период. Одговоре на та питања дао нам је заступник организације, господин Ненад Пистолић, управо на Врелу Млаве, где се пастрмке могу видети у великом броју. Закључили смо да је рибљи фонд у Жагубици у порасту и да су добродошли сви који уживају у несвакидашњој лепоти Хомоља и који се понашају одговорно према природи.
Новембар 2022.
7
Филм екипе Техничке школе
-У природи смо припремали традиционално јело, карактеристично за хомољски крај. Носили смо Српску и Влашку народну ношњу.
-Сарађивали смо са Фолклорном секцијом наше школе, како бисмо приказали најчешће извођене игре у Хомољу.
Ученици Техничке школе и менторка/професорка српског језика и књижевности, Данијела Јовановић, осмислили су активности којима су представили Хомоље. Одлучено је да се свирају хармоника и фрула, да се певају српсе и влашке песме, да се говоре стихови песме "Домовина се брани лепотом".
Део атмосфере
На филму се не виде ученици Милош Симоновић и Јован Ђорђевић. Они су се налазили иза камере, снимали и били техничка подршка.
8
Новембар 2022.
Техничка школа, Жагубица
СОУ "Миле Јаневски Џингар", Македонска Каменица
Србија
Македонија
Остварили смо сарадњу са ученицима СОУ "Миле Јаневски Џингар" из Македонске Каменице. Њихова менторка Билјана Ивановска и менторка тима Техничке школе, Данијела Јовановић, повезале су ученике преко Инстраграм групе. Сарадња се одвија преко видео-позива и порука. Ученици су остали у контакту.
Даривање
Оригиналност је кад добијеш идеју коју немају други.
Израдили смо књигу, филм смо пребацили на флеш, додали смо магнете и брошуру о туристичким понудама у Србији и послали поклон екипи из Македонске Каменице.
Новембар 2022.
9
Rounded Rectangle
УПОРНОСТ
Од идеје до стрипа
YES YOU CAN
Thought Bubble
Након дефинисања упорности и издвајања синонима, истраживали смо о упорности Николе Тесле. Читајући изворе, налетели смо на информацију да је Тесла био опседнут бројем 3. Упалила се сијалица у нашим главама и имали смо идеју за стрип.
Истрајност
Решеност
10
Новембар 2022.
Продубили смо сарадњу са ученицама из Дома ученика средњих школа у Крагујевцу и њиховом васпитачицом Александром Стојиљковић Милосављевић, са којима смо преко видео-позива коментарисали стрипове.
Због непоклапања смене у школи, позив је морао да се одржи у вечерњим сатима. Разговор је био пријатан, а ученици су исказали жељу за радом и дружењем, упркос времену.
Чули смо се и са гимназијалцима из Македонске Каменице, са којима смо причали о стриповима.
PrevNext