Book Creator

Krokodil išče nasmeh

by Oš Cerkno

Cover

Loading...
KAKO JE KROKODIL ISKAL NASMEH
Loading...
Loading...
Projekt Menjava generacij ; junij, 2013
Približuje se konec šolskega leta, vsi se že veselimo prihajajočih poletnih počitnic. Življenje na šoli je v tem času obarvano s poslavljanjem devetošolcev. A na šoli je vedno tako, ko eni odhajajo, drugi prihajajo. Že drugo leto zapored se tako srečata obe generaciji, letos sta to generacija 1998, ki se pripravlja na valeto, in generacija 2007, ki se že veseli morskih počitnic. Eni in drugi so na novem razpotju in čakajo jih nove dogodivščine.
V sredo, 12. maja, malo pred deveto uro, so v našo šolo pokukali Metuljčki in Ribice, kar 38 malih nadebudnežev. Zbrali smo se v učilnici za slovenščino. Metuljčki in Ribice so nam zaupali, da so letos že pridno brali za bralno značko in nekaj pogumnih punc nam je pripravilo pravi nastop.

Devetošolci pa so zanje pripravili pravljico v pesmi, ki smo ji dodali kar nekaj svojih verzov, in s skupnimi močmi smo potovali čez cel svet.
Spoznali smo žalostnega krokodila, ki je izgubil svoj nasmeh, zato je potoval skozi pragozd, čez puščavo, na travnike, čez dvorišče hiše, skozi podzemni svet jam, preko rek in jezer, vse do gora in vse do morja. Na tej poti je srečal veliko prijateljev in spoznal je, da se nasmeh skriva v vseh teh prijateljih sveta in nato vesel odšel proti domu, odločen, da nasmeha nikoli več ne bo izpustil.
Vsi smo si obljubili, da bomo vedno nasmejani, saj imamo okrog sebe polno dobrih prijateljev in tako so za trenutek postali prijatelji tudi devetošolci in bodoči prvošolčki.
mentorica projekta Menjava generacij:

Mojca Lipužič Moravec
Prihod
Pogumna povedala pesmico.
Eva in Deja sta brali, živali pa so pomagale ustvariti zanimivo pravljico.
PrevNext