Book Creator

Educația digitală

by Zaiaț Serghei

Cover

Comic Panel 1
Loading...
Loading...
PROVOCAREA ETICĂ ALE EDUCAȚIEI ÎN ERA DIGITALĂ
Loading...
Elaborat: Zaiaț Serghei
Comic Panel 1
Motto:
,,CEL CARE EDUCA COPII SUNT DEMNI DE MAI MULTĂ ONOARE DECÎT CEI CARE LE DAU VIAȚA; DE ACEEA PE LÎNGĂ VIAȚĂ , DARUITI COPIILOR ÂȘI ARATĂ DE A TRĂI MAI BINE , EDUCINDUI.
Etica: Este una dintre cele mai importante ramuri ale filosofiei, ea se ocupă cu cercetarea problemelor de ordin moral.
VIVAMUS NEC PORTTITOR
În această context, etica implică:
1.Sa stabilească dacă tehnologiile afectează direct sau indirect pe o altă persoană ân mod negativ.
2.Identificarea Importanțelor valorii asociate cu fiecare situație
3.Dezvoltarea unui plan de actiuni.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec sed magna tempus, sollicitudin nisl egestas, malesuada diam. Donec quis magna in tortor viverra sollicitudin et ac sapien.
Provocările etice ale educației in era digitală
Sensul global al lumii este raportat și legat de valori, de creare.
Valorile provin din trăirile axiologice ale omului și devin cu cît mai profundă este trăirea împlinită realizării acestora.
Educația este foarte importantă deoarece deschide mintea si joacă un rol vital in societațile noastre. De cele mai multe ori, educatia are loc frecvent sub indrumarea educatorilor, dar de la un anumit moment in viata, ne putem educa noi însine.
Plagiarismul în educație. Înseamnă a folosi ideiile altei persoane , sau lucrarile elaborate de alte persoane . Uneori aceasta se face involuntar.
TEHNOLOGII EDUCATIONALE ȘI INFORMATIONALE MODERNE
Educatia unei personalități a fost si este o problema foarte complicată. Rezolvarea ei nu este simpla ân condiții economice si sociale optime de dezvoltare a societatii.
Elaborarea unor tehnologii educaționale moderne, care ar permite nu numai îmbunatatirea calității procesului educational, ci si rezolvarea problemei insușirii unui volum imens de informatii intr-un timp relativ scurt fară a afecta starea psihică a instruiților.
PrevNext