Book Creator

microMaqueenRobotBob

by Hans Klysner og Ole Caprani

Cover

Loading...
MICRO:MAQUEEN
Loading...
Robot-Bob
Loading...
spil bob med fjernstyrede micro:bit robotter
Loading...
Loading...
© Hans Klysner og Ole Caprani 2021
Loading...
ROBOT-BOB
På videoen ses to micro:Maqueen som spiller bob, Robot-Bob. De to robotter fjernstyres og ganske som i et spil sædvanlig Bob gælder det om at få de grønne eller røde brikker i hul først:
I denne bog findes en byggevejledning, så du kan udbygge micro:Maqueen med LEGO elementer til at kunne spille bl.a. Robot-Bob. Du leger og eksperimenterer også med, hvordan du kan programmere micro:Maqueen til at bevæge sig styret af en fjernstyringsenhed.
ROBOT-BOB BYGGEVEJLEDNING
På videoen ses, hvordan micro:Maqueen og LEGO dele samt skruer og øjne ombygges til Robot-Bob:
De benyttede LEGO dele samt skruer og øjne:
Skruerne er Philips krydskærv M3 x12 mm.
Et lag film skal fjernes fra de 6 skruehullerne i chassis'et inden hullerne kan benyttes.
FJERNSTYRING AF MICRO:MAQUEEN
I bogen Fjernbetjening af robot kan du læse, hvordan micro:Maqueen kan fjernbetjenes fra en ældre model af en tv fjernbetjening.

I denne bog vil vi bruge en micro:bit som en trådløs fjernbetjeningsenhed baseret på den trådløse radiokommunikation som kan etableres imellem micro:bit. Der skal altså bruges to micro:bit, en til fjernbetjening og en til micro:Maqueen.
Programmering af trådløs micro:bit kommunikation
Trådløs kommunikation, hardware
Procesenheden (Processoren Nordic nRF51822 på version 1 og Nordic nRF52833 på version 2) på en micro:bit har en indbygget radiosender/modtager, samt en antenne til at sende/modtage radiobeskeder. Procesenheden og antennen sidder i øverste venstre hjørne på micro:bit’ens bagside, se version 1 til venstre og version 2 til højre. Antennerne er fysiske forskellige, men 2.4 Ghz og kommunikationsprotokoller er ens:
PrevNext